-Είναι άσχημη, πραγματικά, εικόνα με τα ογκώδη αντικείμενα, τα κομμένα κλαδιά, τα ρούχα και τα άλλα απορρίμματα δίπλα στους κάδους στις γειτονιές. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης, δήλωσε ότι θα αρχίσει έλεγχος και επιβολή προστίμων στους πολίτες που αφήνουν τα παραπάνω απορρίμματα δίπλα στους κάδους, ή σε διάφορα σημεία στις γειτονιές, χωρίς να ενημερώσουν την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, για να κάνει την περισυλλογή τους.

-Από την μία πλευρά, ο Κυριάκος απειλεί τους πολίτες με πρόστιμο και από την άλλη λέει ότι, ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να μαζεύει γρήγορα τα ογκώδη και άλλα απορρίμματα. Τα περισσότερα από τα απορρίμματα αυτά, Κυριάκο καρντάσι, είναι αφημένα δίπλα στους πράσινους και μπλε κάδους. Γιατί να τηλεφωνήσει ο πολίτης στον Δήμο για την περισυλλογή τους και δεν σημειώνουν σε ένα «τεφτέρι» οι οδηγοί των απορριμματοφόρων τις οδούς, για να ενημερώσουν τους επόπτες και να στείλουν το φορτηγό να τα μαζέψει; Ακόμα και οι οδοκαθαριστές μπορούν να σημειώσουν τα σημεία που βλέπουν ότι υπάρχουν ογκώδη απορρίμματα, κλαδιά, στρώματα, ρούχα, κ.λπ., ώστε να ενημερώσουν την Υπηρεσία καθαριότητας.

-Επίσης, στα πέντε χρόνια που είσαι αντιδήμαρχος, Κυριάκο καρντάσι, πόσα «πράσινα σημεία» δημιούργησες στον Δήμο; Το «πράσινο σημείο», για εκείνους και εκείνες που δεν γνωρίζουν, είναι ένας οργανωμένος χώρος, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν ειδικά απόβλητα οικιακής προέλευσης, από τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρικές συσκευές μέχρι έπιπλα, στρώματα, κλαδέματα και άλλα ογκώδη αντικείμενα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

-Υπάρχουν και τα λεγόμενα «πράσινα σημεία γειτονιάς», ή «γωνιές ανακύκλωσης», που γίνονται σε κάθε γειτονιά για τον ίδιο σκοπό. Εγώ, καρντάσια, τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν είδα τέτοιο «πράσινο σημείο» στην γειτονιά που μένω. Βλέπω, όμως, τα ογκώδη αντικείμενα να τα αφήνουν σε ένα γκρεμισμένο σπίτι που έμεινε μόνο το οικόπεδο και έγινε «ξέφραγο αμπέλι». Μέσα στην πόλη και σε κάθε γειτονιά υπάρχουν παλιά σπίτια και εγκαταλελειμμένα οικόπεδα. Γιατί δεν αγοράζει ο Δήμος ένα τέτοιο οικόπεδο σε κάθε γειτονιά, για να το κάνει «πράσινο σημείο»; Οι κάτοικοι θα ξέρουν που να μεταφέρουν τα ογκώδη αντικείμενα και η περισυλλογή τους θα είναι εύκολη και γρήγορη. Θα περνάει ο επόπτης από το «πράσινο σημείο», θα βλέπει αν υπάρχουν απορρίμματα και θα δίνει εντολή για την περισυλλογή τους. Απλά και νοικοκυρεμένα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ