Όλοι στην Καβάλα καταλαβαίνουμε πως ο τουρισμός μας έχει συνεχώς αυξητική τάση και αν συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ακόμη πιο συντονισμένα, μπορούμε να καταστήσουμε την πόλη και την περιοχή της ως το κατ’ εξοχήν τουριστικό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας και των νότιων Βαλκανίων. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Μιτζάλης, επιβεβαιώνουν αυτή την προοπτική με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, νομίζουμε πως κανένας δεν πρέπει να εφησυχάσει, αλλά αντίθετα να οργανωθούμε καλύτερα, και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις υποδομές μας, την στοχευμένη προβολή του τόπου μας και τη συνεργασία των σχετικών φορέων.

Ανοίγονται μεγάλες προοπτικές από πολλές περιοχές, ή τουλάχιστον οι προσπάθειες των φορέων δείχνουν να οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα, όπως είναι η Ρωσία, η οποία είναι μια τεράστια αγορά. Αμφισβητήθηκε η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών της Δημωφέλειας, να έρθει τουρισμός από την Ινδία, αλλά όπως παραδέχεται και η Πρόεδρός της Αναστασία Ιωσηφίδου, είμαστε ακόμη στην αρχή των προσπαθειών. Και πράγματι, ένα τέτοιο άνοιγμα δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ατονήσουν οι προσπάθειες προς την Τουρκία, προς την Βουλγαρία και τις άλλες βαλκανικές χώρες. Αυτό που νομίζουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε στις προσπάθειές μας είναι και η στροφή σε άλλου είδους τουρισμό, πέρα από αυτούς που έρχονται για τον ήλιο και τη θάλασσα και τις αρχαιότητές μας, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο συνεδριακός, ο εναλλακτικός κλπ.

Καθόλου δεν υποτιμούμε τη δυναμική των εκδηλώσεων των Δήμων, αθλητικών, πολιτιστικών κλπ. οι οποίες δεν νομίζουμε ότι απλώς εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν, αλλά προσθέτουν σημαντικό ποσοστό, στην αύξηση του τουρισμού μας. Για παράδειγμα, μια αθλητική διοργάνωση, δεν δίνει μόνο την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν οι επισκέπτες μας, αλλά σημαντικός είναι ο αριθμός εκείνων που έρχονται για να πάρουν μέρος, των συνοδών τους, αλλά και των φίλων του αθλήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ