• Το τουριστικό ρεύμα στην πόλη της Καβάλας είναι φανερό ότι μεγαλώνει όσο περνούν οι ημέρες. Ο τουρισμός, όμως, εκτός από τα θετικά φέρνει και κάποια αρνητικά πράγματα στην πόλη. Το πιο προφανές, είναι η επιδείνωση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο και στην παραλία.
  • Η Καβάλα δεν διαθέτει πολλές λεωφόρους, άψογη ρυμοτομία και επίπεδη επιφάνεια. Οι κάτοικοι της, λόγω του δύσκολου ανάγλυφου και της νοοτροπίας που έχουν, χρησιμοποιούν ελάχιστα τα μέσα μαζικής μετακίνησης και καθόλου το ποδήλατο. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση στην Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα και τη δημοτική αστυνομία του Δήμου Καβάλας, οξύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα κάθε καλοκαίρι.
  • Η εικόνα της «φρακαρισμένης» διασταύρωσης στην παραλία, εκεί που συναντιούνται οι οδοί Ερυθρού Σταυρού, Κουντουριώτη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι απόδειξη πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά! Είναι γεγονός, ότι η Καβάλα δεν μπορεί να «σηκώσει» μεγάλο αριθμό οχημάτων στο κέντρο και στην παραλία της. Το ερώτημα είναι, πως θα διαχειριστούμε την εποχική αύξηση στην κυκλοφορία λόγω της έλευσης των τουριστών, οι οποίοι βλέποντας τη δυσλειτουργία στην πόλη επηρεάζονται αρνητικά να την επισκεφτούν πάλι.
  • Οι εμπλεκόμενοι φορείς, που προαναφέραμε, μαζί και ο καθένας χωριστά, πρέπει να λάβουν μέτρα, ώστε η όμορφη και ζωντανή πόλη της Καβάλας, να γίνει πιο ελκυστική και κυκλοφοριακά! Οφείλουν, όμως και οι κάτοικοι, να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, ελαττώνοντας τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την τουριστική περίοδο. Το «στοίχημα» θα το κερδίσουμε όλοι (και όλες) μαζί!
  • Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο καλοκαίρι που θα ζήσουμε εικόνες, σαν αυτή που περιγράψαμε στο σημείο συνάντησης των οδών Ερυθρού Σταυρού, Κουντουριώτη, Ελευθερίου Βενιζέλου. Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Καβάλας, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, η Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα και η δημοτική αστυνομία, πρέπει να εφαρμόσουν μία αποτελεσματική λύση για την εξάλειψη του προβλήματος.
  • Παρατηρήσαμε ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ Φιλίππων ενέταξαν, για πρώτη φορά, φέτος το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο πρόγραμμα των λεγόμενων «παράλληλων εκδηλώσεων». Πρόκειται για μία πρακτική κίνηση, η οποία μπορεί να αποφέρει οφέλη στο φεστιβάλ. Προφανώς, η δημοτική αρχή αποφάσισε να «καταργήσει» το φεστιβάλ «Παρά πόδα», που έγινε μερικά καλοκαίρια στο παλιό στρατόπεδο στο Περιγιάλι και να ενισχύσει τον καταξιωμένο θεσμό του φεστιβάλ Φιλίππων, προσθέτοντας και μία νεανική «πινελιά» στην 60χρονη διοργάνωση.
  • Επίσης, δείχνει τη διάθεση του Δήμου Καβάλας να διεκδικήσει το παλιό στρατόπεδο, για να το αποδώσει στην τοπική κοινωνία. Αφού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, στην οποία το Υπουργείο Άμυνας και η Υπηρεσία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ελληνικού στρατού, δεν πρόβαλαν καμία διαμαρτυρία, έχει καθιερωθεί ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών! Την έκταση αυτή, την οποία πρέπει να χαίρονται οι Καβαλιώτες και η νεολαία, τα «προοδευτικά» μυαλά των κυβερνώντων τη «δέσμευσαν» και την μετέτρεψαν σε «γκέτο»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ