-«Η επαναφορά της κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξη της, μας αφορά όλους και κυρίαρχα την τοπική οικονομία. Μαζί με τον Ο.Λ.Κ. και την «Δημωφέλεια» προχωράμε και αναδεικνύουμε την, βάσει στρατηγικού σχεδίου, συνεργασία μας στις εταιρείες κρουαζιέρας που εκτιμούν τέτοιες ενέργειες. Το επόμενο διάστημα, θα αναδείξουμε προτάσεις για την ακόμα πιο ουσιαστική σύνδεση της κρουαζιέρας με την τοπική επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, μετά την συμμετοχή του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας στην διεθνή έκθεση Seatrade Cruise Global στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
-Η παραπάνω δήλωση συνέπεσε με την ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να καταγγείλει την σύβαση του έργου κατασκευής επιβατικού σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι «απόστολος Παύλος». Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θεώρησαν πως είναι πιο σημαντική παρέμβαση, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η ανάπλαση που γίνεται στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού, από την κατασκευή του επιβατικού σταθμού στην θέση των παλιών αποθηκών που κατεδαφίστηκαν.
-Τα προηγούμενα έτη, πριν ανακύψει ο κορονοϊός covid-19 και «παγώσουν» οι κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο, τα κρουαζιερόπλοια που κατέπλεαν στο λιμάνι της Καβάλας έκαναν μία «στάση» στην διαδρομή τους. Δεν θυμόμαστε αν επιβιβάζονταν από την Καβάλα νέοι επιβάτες, Έλληνες και αλλοδαποί, για να συνεχίσουν την κρουαζιέρα. Το αναφέρουμε αυτό, γιατί η Καβάλα μπορεί να προσφέρει την δυνατότητα σε Καβαλιώτες, Δραμινούς, Ξανθιώτες, Κομοτηναίους, Αλεξανδρουπολίτες, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Σέρβους, Σκοπιανούς κ.ά., να επιβιβάζονται στα κρουαζιερόπλοια και να απολαμβάνουν τις κρουαζιέρες στο Αιγαίο πέλαγος. Δηλαδή, η Καβάλα θα είναι και σταθμός επιβίβασης τουριστών κρουαζιέρας, εκτός από σταθμός υποδοχής τουριστών κρουαζιέρας.
-Για να λειτουργήσει και ως σταθμός επιβίβασης, είναι απαραίτητος ένας χώρος αναμονής και ελέγχου των επιβατών κρουαζιέρας, ένας τερματικός σταθμός όπως λέγεται. Αυτός ο τερματικός σταθμός θα λειτουργούσε στο Kavala Port Center, ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κατήγγειλε την σύμβαση του έργου κατασκευής του! Αναρωτιόμαστε, επομένως, πως θα αναπτυχθεί, περαιτέρω, η κρουαζιέρα, χωρίς τον τερματικό σταθμό στην χερσαία ζώνη του λιμανιού; Επίσης, πως θα αναπτυχθεί η κρουαζιέρα, χωρίς πυροσβεστικό σταθμό και πυροσβεστικό σκάφος; Και πως θα αναπτυχθεί η κρουαζιέρα, χωρίς την ύπαρξη πλοηγού στο λιμάνι Καβάλας;
-Εφόσον ο Ο.Λ.Κ., το Επιμελητήριο και η «Δημωφέλεια» επιθυμούν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, όφειλαν να στηρίξουν το έργο του Kavala Port Center και τον επενδυτή. Η καταγγελία της σύμβασης, δεν δείχνει την διάθεση να το πράξουν. Ομολογούμε πως η συγκεκριμένη απόφαση, μας αιφνιδίασε και μας προκάλεσε αρνητική εντύπωση. Μας αιφνιδίασε, γιατί γνωρίζουμε ότι ο ανάδοχος του έργου πήρε, μετά πολλών κόπων, βασάνων και εξόδων, την άδεια δόμησης (σ.σ. το καλοκαίρι του 2019) και βρισκόταν σε εκκρεμότητα η έγκριση μιας τροποποίησης στο αρχικό τοπογραφικό σχέδιο, η οποία αφορούσε τον περιβάλλοντα χώρο του Kavala Port Center. Το σχετικό αίτημα που υπέβαλε η ανάδοχος εταιρεία εστάλη στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής. Αλήθεια, το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Λ.Κ., κάλεσε τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, για να ζητήσει ενημέρωση γιατί καθυστερεί η έγκριση του αιτήματος; Ζήτησε, επίσης, να μάθει, γιατί η ανάδοχος εταιρεία διέκοψε την καταβολή του ενοικίου για μία επένδυση που δεν έγινε ποτέ; Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Λ.Κ., τα οποία θα απαντηθούν στον βασικό μέτοχο (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) και στους δικαστές που θα δικάσουν την προσφυγή του αναδόχου του έργου.
Κωνσταντίνε μην σου φανεί περίεργο αν ανακοινωθεί ξαφνικά ως ανάδοχος του έργου καμιά μεγάλη Κ/Ξ αθηναϊκών συμφερόντων φίλα προσκείμενη με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα. Έτσι γίνονται οι δουλειές κ άσε τον καημένο τον Γεωργουλα να τρέχει στα δικαστήρια.