Digital StillCamera

– Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, δήμαρχος Νέστου, δείχνει ενδιαφέρον για το λιμάνι της Κεραμωτής και την αναβάθμιση του πορθμείου που συνδέει το ηπειρωτικό τμήμα του Νομού Καβάλας με το νησί της Θάσου.
– Συναντήθηκε, πάλι, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., τον Χρήστο Ηλιάδη, για να συζητήσουν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε η Κεραμωτή να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στον τουρισμό της περιοχής.
– Από την άλλη πλευρά, ο Φίλιππος Αναστασιάδης, δήμαρχος Παγγαίου, δεν δείχνει ενδιαφέρον για το μεγάλο λιμάνι του Δήμου, που είναι το λιμάνι της Νέας Περάμου.
– Ένα λιμάνι, για το οποίο πριν αρκετά χρόνια έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ΝΑΤΟ! Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και απέτρεψαν την μετατροπή του σε πολεμική ναυτική βάση. Έκτοτε, όμως, κανείς δεν διαμαρτύρεται για την υποβάθμισή του. Ούτε για την κατάργηση της σύνδεσης με τη Θάσο, ούτε για το κλείσιμο της Softex, ούτε για το ημιτελές έργο των πλωτών προβλητών, ούτε για την καθαριότητα, ούτε για τη γενικότερη κατάσταση.
– Κατά την άποψη μου, καρντάσια, οι δήμαρχοι Νέστου και Παγγαίου έπρεπε να μιμηθούν τον συνάδελφο τους του Δήμου Θάσου, ο οποίος ίδρυσε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και διαχειρίζεται το λιμάνι και όλο το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας του νησιού.
– Χωρίς Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, περιμένουν από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας να ασχοληθεί με τα λιμάνια Κεραμωτής και Νέας Περάμου, ενώ έχει άλλα, πιο σοβαρά, ζητήματα στο μυαλό του ο πρόεδρος (υποδομές στο λιμάνι «Φίλιππος Β», υδατοδρόμιο και επέκταση πλωτών προβλητών στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», τουρισμός κρουαζιέρας κ.λπ.).
– Γι’ αυτό σας λέω, καρντάσια, Βαγγέλη και Φίλιππε. Ψάξτε περισσότερο το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για να αξιοποιήσετε τα λιμάνια Κεραμωτής και Νέας Περάμου. Ο προηγούμενος δήμαρχος Νέστου, ο Σάββας Μιχαηλίδης, άρχισε να το ψάχνει για την Κεραμωτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ