-Η Τουρκία θα καταθέσει τις προσεχείς εβδομάδες αίτημα προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), για την αλλαγή της διεθνούς ονομασίας της χώρας, από Turkey σε Torkiye, γιατί η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει το αποτύπωμα της χώρας διεθνώς. Όλα τα έχει η Μαριορή, ο φερετζές της έλλειπε! «Η ονομασία Torkiye αντικατοπτρίζει το αιώνιο πνεύμα της Τουρκίας καλύτερα από την αγγλική ονομασία», δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος.
-Μόλις ενημερώθηκε για το αίτημα της τουρκικής πλευράς, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, είπε στους συνεργάτες του να ετοιμάσουν αίτημα, για να το καταθέσει στον Ο.Η.Ε., ώστε να υιοθετηθεί από την παγκόσμια κοινότητα η ονομασία Hellas, αντί για Greece, γιατί αντικατοπτρίζει καλύτερα το προ-αιώνιο πνεύμα της Ελλάδας!
-Η ελληνική κυβέρνηση, έτσι, δείχνει την ετοιμότητα που έχει απέναντι στις κινήσεις της τουρκικής πλευράς σε κάθε επίπεδο. Και ότι δεν αφήνει αναπάντητη καμία πρόκληση! Μάλιστα, θα ασκήσει πίεση, για να ψηφιστεί το αίτημα της Τουρκίας, μόνο αν εγκριθεί και το ελληνικό αίτημα. Διδάσκουμε, καρντάσια, την ενεργητική διπλωματία στον κόσμο!
-Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε σε στενό πολιτικό κύκλο, ότι δεν θα βάλει βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την νέα διεθνή ονομασία της (Torkiye). Και ότι, αν αλλάξει η Τουρκία την ονομασία της, η Ελλάδα δεν έχει αντίρρηση να προσφύγουν οι δύο χώρες στην Χάγη, για να επιλύσουν στο διεθνές δικαστήριο τις διαφορές τους. Στην Χάγη, όμως, θα προσφύγουν ως Hellas και Torkiye, για να αντιπαρατεθούν από μηδενική βάση!
-Το καλύτερο δεν σας το είπα καρντάσια. Αν η Ελλάδα ονομάζεται διεθνώς Hellas, αντί για Greece, θα δημιουργηθεί ζήτημα εγκυρότητας και ισχύος της συμφωνίας των Πρεσπών! Διότι, στο κείμενο στην αγγλική γλώσσα, το ένα συμβαλλόμενο μέρος ονομάζεται Greece και όχι Hellas!
Μην γράφουμε ότι να ναι. Φυσικά θα συνεχίσει να ισχύει η συνθήκη των Πρεσπων ανεξάρτητα την ονομασία της χώρας μας. Το κράτος έχει συνέχεια κ δεν ακυρώνονται οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει στο παρελθόν είτε λέγεται Greece είτε Hellas. Με την ίδια λογική πρέπει να ακυρωθούν όλες οι συμβάσεις από ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους αφού ανέκαθεν η διεθνής ονομασία στα αγγλικά ήταν Greece.
Μάλλον δεν αντιλαμβάνεστε το χιουμουριστικό πνεύμα του σχολίου. Ωστόσο, θεωρούμε πως η συνθήκη των Πρεσπών έχει ακυρωθεί στην πράξη από το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, δηλαδή το κρατίδιο των Σκοπίων, με τις συνεχείς παραβιάσεις και την αλυτρωτική πολιτική των κυβερνώντων του.
Ομολογώ Κωνσταντίνε ότι δεν το αντιλήφθηκα το χιουμοριστικο πνεύμα του άρθρου. Ο τρόπος που είναι γραμμένο δεν μου φάνηκε τόσο χοουμοριστικος όποτε συγνώμη για το σχόλιο μου.