-Είναι ξεκάθαρο ότι, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επιχειρεί να εξαπατήσει τον Καβαλιώτικο λαό στο ζήτημα του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Υπάρχει ειλημμένη απόφαση να «θυσιαστεί» το κολυμβητήριο, για να κατασκευαστεί η μαρίνα για τα τουριστικά σκάφη πίσω από τον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «απόστολος Παύλος». Είναι ένα σχέδιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό, πρέπει να «ενσωματωθεί» το ανοιχτό κολυμβητήριο.

-Ο δήμαρχος, λοιπόν, δηλώνει δημοσίως ότι δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας να λειτουργήσει, μαζί, δύο κολυμβητήρια, το κλειστό κολυμβητήριο στο Περιγιάλι και το ανοιχτό κολυμβητήριο στο πάρκο Φαλήρου. Συμφώνησε, έτσι, να αποδώσει το ανοιχτό κολυμβητήριο στον Οργανισμό Λιμένα, για να το «ενσωματώσει» στην χερσαία ζώνη της μαρίνας. Για να το αποδώσει, βεβαίως, πρέπει να μη λειτουργήσει ξανά ως αθλητική εγκατάσταση, γιατί μόνο με την συγκεκριμένη χρήση θα παραμείνει στον Δήμο. Προσπαθεί, επομένως, να πείσει τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο είναι «περιττό» αφού υπάρχει το κολυμβητήριο στο Περιγιάλι. Ο ίδιος, θυμίζουμε, δήλωνε στην αρχή της πρώτης θητείας του, ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο θα επαναλειτουργήσει και μάλιστα κατέθεσε σχετική μελέτη, για χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα Leader Αλιείας!

-Δεν είμαστε αντίθετοι στην συνεργασία του Δήμου με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, για να κατασκευαστεί η μαρίνα για τα τουριστικά σκάφη στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Θεωρούμε πως η μαρίνα μπορεί να συνδυαστεί με την λειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Μάλιστα, η δημοτική Αρχή πρέπει να χρησιμοποιήσει την κατασκευή της μαρίνας ως μεγάλο δέλεαρ για να προσελκύσει ιδιώτη, που θα ανακαινίσει και θα λειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο. Ποιος ιδιώτης δεν θα έδειχνε ενδιαφέρον να λειτουργήσει το κολυμβητήριο δίπλα σε μία μαρίνα και στην «βιτρίνα» (το παραλιακό μέτωπο) της Καβάλας; Οι δύο φορείς, κατά την άποψη μας, πρέπει να συνεργαστούν, για να αναδείξουν ο καθένας την περιουσία του στην περιοχή πίσω από τον υπήνεμο μόλο. Με αλληλοσεβασμό στην περιουσία αυτή. Η κατασκευή της μαρίνας, θα είναι προστιθέμενη αξία για τον τουρισμό. Η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, θα είναι προστιθέμενη αξία για τον αθλητικό τουρισμό.

-Για την τραγική εικόνα του ανοιχτού κολυμβητηρίου, που είναι ντροπιαστική για το παραλιακό μέτωπο της Καβάλας, έχει μερίδιο ευθύνης και ο Θόδ. Μουριάδης, ο οποίος το εγκατέλειψε μετά από την προσπάθεια να βρει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader Αλιείας. Και σήμερα, θέλει να το ξεφορτωθεί, για να αφαιρέσει από την πόλη μία αθλητική εγκατάσταση! Όπως έκανε, σε μικρότερο βαθμό, ο Στάθης Εριφυλλίδης, που κατάργησε τα (δύο) γήπεδα αντισφαίρισης στο πάρκο Φαλήρου. Είναι απαράδεκτο να καταργούνται χώροι άθλησης στην πόλη. Εάν δεν ξεσηκωνόντουσαν οι ναυταθλητικοί όμιλοι, επίσης, ο Κωστής Σιμιτσής θα είχε αναστείλει (επ’ αόριστο) την λειτουργία του καινούργιου κλειστού κολυμβητηρίου, επειδή ο Δήμος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο υψηλό λειτουργικό (ενεργειακό) κόστος!

-Η αντίδραση απέτρεψε τον Κ. Σιμιτσή να σταματήσει την λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου και ανάγκασε την δημοτική Αρχή, να αναζητήσει τρόπο προκειμένου να μειώσει το ενεργειακό κόστος. Ευελπιστούμε πως θα υπάρξει αντίδραση και για την κατάργηση του ανοιχτού κολυμβητηρίου, που θα υποχρεώσει τον Θόδ. Μουριάδη να βρει την λύση για να λειτουργήσει και να γίνει το στολίδι στο παραλιακό μέτωπο, μαζί με την μαρίνα των τουριστικών σκαφών που θα κατασκευάσει ο Οργανισμός Λιμένα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αποφευχθεί η παράλογη σκέψη του δημάρχου, να «διαγράψει» μία αθλητική εγκατάσταση που συνδέεται με την ιστορία του αθλητισμού και ανέδειξε σημαντικές προσωπικότητες για την ζωή της πόλης, όπως ο τέως υπουργός εθνικής άμυνας και νυν βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Άραγε, πως αισθάνεται ο Ν. Παναγιωτόπουλος, που θα χαθεί ένα κομμάτι της ζωής του και οι αναμνήσεις από την πισίνα του ανοιχτού κολυμβητηρίου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ