-«Στην πολιτική είμαστε όλοι μέλλοντες τέως και ήρθε η ώρα και για μένα να γίνω τέως υπουργός», είπε ο Δημητράκης ο Καιρίδης στην «αποχαιρετιστήρια» ομιλία του, κατά την παράδοση του χαρτοφυλακίου του στον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

-Πολύ γρήγορα, Δημητράκη καρντάσι, έκλεισε ο κύκλος σου στο Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου. Πριν ακόμα ανοίξει! Έντεκα μήνες υπουργός μοιάζει με ανέκδοτο! Σε έντεκα μήνες, δεν προλαβαίνεις να μάθεις τα ονόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου. Αλλά εσύ, δεν έγινες υπουργός για να κάνεις γνωριμίες. Είσαι πιστός «στρατιώτης» της παράταξης και υπακούς στις «εντολές» του αρχηγού. Η υπακοή έχει και όριο.

-Εγώ στην θέση σου, Δημητράκη καρντάσι, θα δήλωνα παραίτηση από βουλευτής, για την απομάκρυνση από το Υπουργείο μετά από έντεκα μήνες. Είναι απόδειξη ότι ο αρχηγός της παράταξης, δεν με εμπιστεύεται να κάνω την δουλειά που μου ανέθεσε. Ή ακόμα χειρότερα, με θεωρεί «βαρίδιο» για το κυβερνητικό έργο και βρήκε την ευκαιρία, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, να με ξεφορτωθεί! Γιατί ήταν στοχευμένες οι αλλαγές που έκανε στο κυβερνητικό σχήμα;

-Πολύ γρήγορα, επομένως, ο αρχηγός σε εκπαραθύρωσε από την κυβέρνηση, λες και ήσουν η αιτία που οι πολίτες αποδοκίμασαν την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές. Αναρωτιέμαι εάν η Νέα Δημοκρατία πετύχαινε τον στόχο που έβαλε στις ευρωεκλογές, θα παρέμενες στο Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου; Θα παρέμενες αλλά υπό προθεσμία.

-Απ’ ότι καταλαβαίνω, από την θέση του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου θα περάσουν αρκετά πρόσωπα! Ήδη, την περασμένη Παρασκευή ορκίστηκε ο τρίτος υπουργός στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυρ. Μητσοτάκη.

-Αν θέλετε την άποψη μου, καρντάσια, το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου είναι περιττό. Το αντικείμενο αυτό μπορούσε να υπαχθεί στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη και να οριστεί υφυπουργός με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ο πρωθυπουργός διατηρεί το χαρτοφυλάκιο αυτό, για να έχει μία διευρυμένη υπουργική ομάδα. Εάν δεν υπήρχε το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, δεν θα μπορούσε να επαναφέρει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στην κυβέρνηση, γιατί στα «πρωτοκλασάτα» Υπουργεία, οι θέσεις είναι «καπαρωμένες»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ