Ο Δήμος Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια», διοργανώνουν μία μεγάλη γιορτή εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης wheeling2help vol.2, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της πόλης την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016. Η δράση άρχισε το 2015, όταν ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση, μαζί με μία μικρή ομάδα εθελοντών, ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα διασχίζοντας 2.500 χιλιόμετρα σε 35 ημέρες και περνώντας από οκτώ χώρες. Ο σκοπός τους ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας». Το ταξίδι τους συνεχίζεται με το wheeling2help vol2, με στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό το 19.000 ευρώ, για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός, προκειμένου να παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη. Σταθμοί τους θα είναι 20 πόλεις μεταξύ των οποίων και η Καβάλα, όπου θα πραγματοποιηθούν γιορτές εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης των πολιτών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία. Οι δράσεις με τις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι είναι οι ακόλουθες:
• Δραστηριότητες σχετικές με αναπηρία: Μπορεί να γίνει βιωματική παρουσίαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία (κινητική, ακοής, όρασης κ.λπ.), παρουσίαση καλλιτεχνικών και αθλητικών προγραμμάτων από άτομα με αναπηρία κ.λπ.
• Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες με ζωγραφική, κατασκευές, γυμναστική, ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα της πόλης κ.λπ.
• Αθλητικές δράσεις: Σύλλογοι/σωματεία μπορούν να φέρουν τον εξοπλισμό τους, έτσι ώστε ο κόσμος να δοκιμάσει το άθλημα. Ενδεικτικά αναφέρονται τα αθλήματα: mini tennis, volley, 3 on 3 basket, jiu jitsu, Zumba, πινγκ πονγκ, προγράμματα γυμναστικής από γυμναστήριο, κ.λπ.
• Δράσεις σχετικές με την υγεία: Μπορούν να υπάρξουν κινητές μονάδες αιμοδοσίας, ομάδες που να μπορούν να εγγράψουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ομάδες που να παρουσιάζουν τις πρώτες βοήθειες και ό,τι άλλο μπορεί να προταθεί από τους ενδιαφερόμενους.
• Δράσεις σχετικές με την τέχνη: Μπορούν να παρουσιαστούν εικαστικά προγράμματα, μικρό θεατρικό, μπορούν να λάβουν μέρος καλλιτέχνες του δρόμου και οτιδήποτε άλλο αξιόλογο έχει να προσφέρει η πόλη.
• Δράσεις σχετικές με το περιβάλλον: Μπορούν πραγματοποιηθούν προγράμματα οικολογικού περιεχομένου, όπως παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, χειροτεχνίες/κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κ.λπ.
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ο Όμιλος Αντισφαίρισης «Αλέξανδρος», ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καβάλας «Κύκλοτρον», η ομάδα πετοσφαίρισης του Α.Ο. «Καβάλα», η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Παραμυθάδες», ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το ΒΙΑ-STOP, το 1ο Ειδικό Σχολείο Καβάλας και πολλοί άλλοι φορείς, θα δώσουν το παρόν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού με θέμα την αναπηρία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: koumani71@yahoo.gr, όπου θα περιγράφουν τη δράση με την οποία θα συμμετέχουν, έως την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016. Πληροφορίες στο τηλ. 6932258240. Επίσης, έχει δημιουργηθεί δημόσια ομάδα στο facebook με την ονομασία: wheeling2help vol.2.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ