-Ο Διαμαντής Σταγγίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, παραδέχτηκε, σε δήλωση που έκανε, ότι: «Αν δεν μας δινόταν το (θέατρο) «Αντιγόνη Βαλάκου», θα βλέπαμε κι άλλους χώρους. Είδαμε και τον (κινηματογράφο) «Απόλλωνα», απλά ήταν θέμα χρόνου. Μετά την ακύρωση, μας πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος και έδωσε λύση στο θέμα», σχολιάζοντας το ζήτημα που δημιουργήθηκε για τον χώρο προβολής του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» στην Καβάλα.

-Το ντοκιμαντέρ επρόκειτο να προβληθεί στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος», ωστόσο ο κινηματογράφος έκλεισε λόγω των εργασιών που γίνονται στο διπλανό αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο πρόεδρος του Σ.Φ.Γ.Τ. ισχυρίζεται πως τους πήρε τηλέφωνο ο Θίοντορ, ο οποίος προσφέρθηκε να παραχωρήσει το δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και με την παρέμβαση του Θίοντορ, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Σ.Φ.Γ.Τ., η Καβάλα βγήκε από την λίστα των μισαλλόδοξων πόλεων!

-Πότε μπήκε στην λίστα των μισαλλόδοξων πόλεων η Καβάλα, καρντάσι Διαμαντή και δεν το αντιλήφθηκα; Και τι σημαίνει «μισαλλόδοξη πόλη»; Επειδή υπήρξε μερίδα κατοίκων που διαμαρτυρήθηκε για την προβολή του ντοκιμαντέρ, η Καβάλα χαρακτηρίστηκε «μισαλλόδοξη» πόλη; Δηλαδή, οι Καβαλιώτες δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν όταν δεν τους αρέσει κάτι; Δεν έχουν δικαίωμα να εκφράσουν την αντίδραση τους στην πρόκληση του θρησκευτικού αισθήματος; Έπρεπε να σιωπήσουν και να καταπιούν την πρόκληση; Λυπάμαι πολύ, καρντάσι Διαμαντή, αλλά έχεις λανθασμένη αντίληψη της λέξης μισαλλοδοξία. Διότι, μισαλλοδοξία είναι και η απαγόρευση της διαμαρτυρίας των πολιτών. Είναι το μίσος εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη. Οι πολίτες που αντέδρασαν στην πρόκληση του θρησκευτικού αισθήματος δεν κινήθηκαν από το μίσος εναντίον των δημιουργών του ντοκιμαντέρ, αλλά από την ανάγκη να προστατέψουν την θρησκευτική πίστη τους.

-Πιστεύω ότι συμφωνείς πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους, να προστατέψουν την θρησκευτική πίστη τους, που αισθάνθηκαν ότι προσβάλλεται με την αφίσα και το ντοκιμαντέρ. Αλίμονο να χαρακτηρίζονται μισαλλόδοξοι όσοι υπερασπίζονται την θρησκευτική πίστη τους. Είναι λυπηρό άνθρωπος του πολιτισμού, να χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ