Στην Κομοτηνή διεξήχθη, για 9ο έτος, το φεστιβάλ κιθάρας Θράκης, το οποίο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των απανταχού κιθαριστών, καθώς κάθε έτος προσκαλεί κορυφαίες ορχήστρες και συμπράττει με καταξιωμένους σολίστ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Φέτος, στις 21 Απριλίου 2023, τα Μουσικά Σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ξάνθης και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Δράμας) εμφανίστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ως κιθαριστικό σύνολο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες της λόγιας και παραδοσιακής μουσικής. Στις 22 Απριλίου 2023, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, διεξήχθησαν οι διαγωνισμοί και το βράδυ, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έδωσε συναυλία με έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν αφήνοντας στο κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις.
Στο διαγωνιστικό μέρος, οι μαθητές του Ωδείου «Νεάπολις»: Στράτος Δέλιος και Σοφία Χόη, από την τάξη κιθάρας του Τάσου Δέλιου, απέσπασαν πρώτο και δεύτερο βραβείο, αντίστοιχα, στην κατηγορία τους (έως 11 ετών). Το επίπεδο των διαγωνιζόμενων ήταν υψηλό, όπως κάθε έτος, καθώς όλοι οι μαθητές, δέκα στο σύνολο, ήρθαν άριστα προετοιμασμένοι στο φεστιβάλ.
Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» συγχαίρει θερμά τους μαθητές, Στράτο και Σοφία, για τις διακρίσεις τους και τις οικογένειές τους, για την στήριξη στα καλλιτεχνικά τους βήματα. Επίσης, συγχαίρει τους καθηγητές: Τάσο Δέλιο και Πασχάλη Κιούπκιολη, καθώς και όλους τους μαθητές του Ωδείου, κιθαριστές και όχι μόνο, που συμμετείχαν και στήριξαν το φεστιβάλ, το οποίο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, υπό  την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Σβυντρίδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ