-Εάν ο Θίοντορ αποφασίσει να ιδρύσει δημοτική αστική συγκοινωνία, όπως έκαναν σε άλλους Δήμους, του προτείνω να δρομολογήσει λεωφορεία από την Καβάλα προς τους οικισμούς του Παληού, της Νέας Καρβάλης και του Αμυγδαλεώνα, αφού επεκτείνει την αστική περιοχή στους συγκεκριμένους οικισμούς, που είναι προάστια της πόλης. Και αφού κάνει μία καθαρή συζήτηση με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ Υπεραστικών και Αστικών Γραμμών.

-Με αυτές τις γραμμές και μία γραμμή προς την παλιά πόλη (συνοικία της Παναγίας), η δημοτική συγκοινωνία θα εξυπηρετήσει τους δημότες των παραπάνω περιοχών. Και συγχρόνως, η δημοτική Αρχή θα πετύχει την μείωση των αυτοκινήτων που έρχονται στην πόλη από το Παληό, την Νέα Καρβάλη, τον Αμυγδαλεώνα και την συνοικία του Αμυγδαλεώνα. Θέλω να πιστεύω πως οι διοικήσεις των δύο ΚΤΕΛ δεν θα δούνε το θέμα συντεχνιακά, αλλά θα συνεργαστούν στην προσπάθεια. Μπορεί να υπάρξει και συμφωνία του Δήμου με τα ΚΤΕΛ, ώστε οι επιβάτες της δημοτικής συγκοινωνίας που θέλουν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία του Υπεραστικού και Αστικού ΚΤΕΛ, για να συνεχίσουν την διαδρομή τους σε άλλο προορισμό, να λαμβάνουν μία μικρή έκπτωση.

-Είπε, ακόμα, ο Θίοντορ, ότι η κατασκευή υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της Καβάλας, είναι δύσκολη υπόθεση και πρέπει να γίνει με ορισμένες προϋποθέσεις. Θα διαφωνήσω με τις δύο βασικές επιλογές των χώρων, το πάρκο Φαλήρου (πρώτη επιλογή) και το πάρκινγκ «Ροδόπη» (δεύτερη επιλογή). Θεωρώ πως το υπόγειο πάρκινγκ πρέπει να κατασκευαστεί εκτός του «εσωτερικού δακτυλίου». Διότι, ο στόχος είναι να εισέρχονται λιγότερα αυτοκίνητα και να υπάρχει ήπια κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους.

-Το υπόγειο πάρκινγκ, ωστόσο, πρέπει να βρίσκεται σε θέση που είναι σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Ελευθερίας, δηλαδή οι οδηγοί να έχουν πρόσβαση με τα πόδια σε μερικά λεπτά. Το υπόγειο πάρκινγκ στον χώρο που ονομάζουμε «Ροδόπη», θα αυξήσει την κίνηση στις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού. Θα απέφευγα, ακόμα, να κατασκευάσω υπόγειο πάρκινγκ στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Εκεί θέλω να κατασκευαστούν καινούργια γήπεδα, για να αθλούνται οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες.

-Θα προτιμούσα να κατεδαφιστεί το παλιό νοσοκομείο και να κατασκευαστεί εκεί το υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω, ένα ωραίο πάρκο για τους κατοίκους της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ