– Οι ανακοινώσεις-καταγγελίες, δυστυχώς, δεν είναι αρκετές για να αλλάξει η νοσηρή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλλον λειτουργούν επιβαρυντικά, διότι πολώνουν το κλίμα περισσότερο.
– Για το λόγο αυτό, θεωρούμε πως η δημόσια καταγγελία, από τη διοικούσα επιτροπή της ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Ο. «Καβάλα», εναντίον του «προπονητή» της ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, δεν πρόκειται να τον αποτρέψει να συμπεριφέρεται αντιεπαγγελματικά, ή ως τραμπούκος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.
– Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά, που το συγκεκριμένο άτομο έκανε τον «τζάμπα μάγκα» και τον κατήγγειλαν στη φίλαθλη κοινή γνώμη. Σε βάρος της ομάδας της Καβάλας, μάλιστα, είναι το δεύτερο παράπτωμα. – Την προηγούμενη φορά, «έδωσε παράσταση» στο παιχνίδι που διεξήχθη, πριν δύο χρόνια, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», όταν ο Άρης Θεσσαλονίκης νίκησε τον Α.Ο.Κ. με σκορ 1-0, με τέρμα που επιτεύχθηκε, πάλι, στον επιπλέον χρόνο (τις λεγόμενες «καθυστερήσεις» του παιχνιδιού).
– Ο άνθρωπος αυτός συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα του προπονητή, χωρίς να έχει καμία επίπτωση για την ανάρμοστη συμπεριφορά του. Κι αναρωτιόμαστε, θα μπορούσε να το κάνει αυτό στο εξωτερικό;
– Εάν ο Α.Ο. «Καβάλα», δεν θέλει να ξαναβρεί μπροστά του τον συγκεκριμένο τύπο, πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα. Να κινήσει τη νομική διαδικασία, δηλαδή, για να «κόψει», δια παντός, το ποδόσφαιρο από τον «αγύρτη» αυτό, ο οποίος περιφέρεται από σύλλογο σε σύλλογο και παριστάνει τον προπονητή.
– Η διοικούσα επιτροπή της ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Ο. «Καβάλα», πρέπει να στείλει την καταγγελία της στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου που ανήκει (αν ανήκει κάπου) ο Δ. Καλαϊτζίδης, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEFA) και σε κάθε θεσμικό φορέα του αθλητισμού.
– Επίσης, να καταθέσει μήνυση εναντίον του, για να λογοδοτήσει και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ακόμα και οι «τραμπούκοι», δεν είναι υπεράνω της ευνομούμενης πολιτείας. Η τρομοκρατία αντιμετωπίζεται με την αμείλικτη εφαρμογή του νόμου.
– Εάν δεν παρθούν, επομένως, δραστικά μέτρα, το άτομο αυτό θα επαναλάβει τους προπηλακισμούς και στο παιχνίδι του β΄ γύρου του πρωταθλήματος, αλλά και απέναντι σε οποιονδήποτε θεωρεί «εμπόδιο» στα σχέδια του.
– Το χειρότερο, όμως, είναι, ότι θα συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα του προπονητή και να καθοδηγεί νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βλέποντας τον χαρακτήρα του, γρήγορα θα χάσουν τον προσανατολισμό τους ως παίκτες και ως άνθρωποι. Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση, ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στην ελληνική κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ