-Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κωνσταντίνος Χήτας, προτρέπει την υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων, να διεκδικήσει το παλιό νοσοκομείο Καβάλας, με σκοπό να το μετατρέψει σε εστία, για να καλυφθεί η ανάγκη στέγασης περισσότερων φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας στην πόλη. Η έλλειψη κλινών στην φοιτητική εστία του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και η μείωση των διαθέσιμων διαμερισμάτων, λόγω της ενοικίασης τους σε τουρίστες με βραχυχρόνια μίσθωση, σημειώνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, λειτουργούν αποτρεπτικά στην εγγραφή νέων φοιτητών στον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας. Δεν έχει άδικο. Για να σπουδάσει ένας φοιτητής, η μία φοιτήτρια, μακριά από τον τόπο του (της), πρέπει να εξασφαλίσει στέγη.

-Η διοίκηση του πρώην Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εξέτασε την λύση του παλιού νοσοκομείου Καβάλας, ωστόσο το ενδιαφέρον δεν προχώρησε, λόγω οικονομικού και τεχνικού ζητήματος.

-Εάν το Υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων έχει την βούληση να βρει τα χρήματα, δεν είναι άσχημη ιδέα να χρησιμοποιηθεί το ακίνητο ως φοιτητική εστία έξω από την πανεπιστημιούπολη. Μάλιστα, προτείνω στην υπουργό και στην διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε., να αγοράσουν όλο το ακίνητο, δηλαδή και τα δύο κτήρια που υπάρχουν στο οικόπεδο, ώστε στο λεγόμενο «γυάλινο» κτήριο, να στεγαστούν οι διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

-Να σημειώσω ότι, το Υπουργείο υγείας έχει «μερίδιο» 18% του ακινήτου, δηλαδή το «γυάλινο» κτήριο. Ο υπουργός υγείας, δεν πιστεύω ότι θα αρνηθεί να το παραχωρήσει στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.

-Εάν δεν πραγματοποιηθεί το παραπάνω σενάριο, προτείνω στον Θίοντορ, με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας βεβαίως, να πουλήσει το «μερίδιο» του Δήμου (82%) στο ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο υγείας, με σκοπό να λειτουργήσει η μεγάλη Το.Μ.Υ. (Τοπική Μονάδα Υγείας), για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πόλη. Σήμερα, η Το.Μ.Υ. βρίσκεται στον Άγιο Λουκά και δεν εξυπηρετεί όλους τους Καβαλιώτες.

-Υ.Γ. Υπάρχει και το 3ο σενάριο, που είναι η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου (μαζί με την γέφυρα απέναντι)!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ