Από την αρχή που αναδείχθηκε το ζήτημα της διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου του ΤΑΡ και οι αγρότες των Τεναγών Φιλίππων αντέδρασαν προτείνοντας να περάσει έξω από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, η εφημερίδα μας τάχθηκε με το μέρος τους, πιστεύοντας ότι πριν απ’ όλους αυτοί θα υποστηρίξουν το δίκιο τους. Φαίνεται όμως, ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Θέλουμε να πιστέψουμε τον Θέμη Καλπακίδη και τον Παναγιώτη Αρσονιάδη, που πρωτοστατούν στις αντιδράσεις αυτές, αλλά οι ίδιοι δεν μας βοηθούν καθόλου, να συνεχίσουμε την υποστήριξή τους.

Πριν από μέρες, γράψαμε στη στήλη αυτή, ότι μεγάλα οχήματα μεταφέρουν τις σωλήνες από το λιμάνι Φίλιππος, στα Τενάγη ανενόχλητα, από τους θιγόμενους αγρότες. Μετά από το σχόλιό μας αυτό, πήγαν κάποιοι αγρότες και ζήτησαν να σταματήσει μηχάνημα που για λογαριασμό της εταιρείας άνοιγε, ορύγματα για να τοποθετηθεί ο αγωγός. Προφανώς ήταν πέντε – δέκα άτομα τα οποία, βέβαια, δεν είχαν τη δυνατότητα να εμποδίσουν την συνέχιση των εργασιών και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τη νομιμότητα και την αστυνομία, επισημαίνοντας παράνομη είσοδο των μηχανημάτων σε κάποια χωράφια.

Πέντε-έξη άτομα ήταν οι αγρότες που πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας να διαμαρτυρηθούν, ενώ θα περίμενε κανείς να κατέβουν τουλάχιστον εκατό αγρότες για να φανεί ότι το πρόβλημα αφορά πολλούς. Ο Π. Αρσονιάδης δήλωσε ότι μόνο το 30% των αγροτών δέχθηκε να περάσει ο αγωγός από τα χωράφια τους, και ότι αυτοί διαμένουν στο εξωτερικό. Που είναι λοιπόν, το υπόλοιπο 70% που αντιδρά;;; Ας μας αποδείξουν ότι η αντίδραση είναι γενικευμένη κι εμείς θα είμαστε όχι απλώς μαζί τους, αλλά πρωτοπόροι του αγώνα.

Φωτο αρχείου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ