• Ο Θίοντορ δεν είναι κατά της «ιδιωτικοποίησης» του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β», αλλά αντίθετος με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» σε ιδιώτη. Μπορεί να μας ενημερώσει, καρντάσια, αν ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Καβάλας των εκτάσεων του παραλιακού μετώπου που ανακοίνωσε, κάποτε, ο πρώην υπουργός ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής;
  • Και τι να την κάνει τη χερσαία ζώνη ο ιδιώτης Θίοντορ; Θα σωθεί από τα ενοίκια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος; Εάν αυξήσει τις πλωτές προβλήτες και κατασκευάσει μία «μαρίνα», συν το εμπορικό κέντρο (Kavala Port Center), θα βγάζει περισσότερα από τα ενοίκια των καφετεριών και των ψαροταβερνών.
  • Ο ιδιώτης είναι επιχειρηματίας και λειτουργεί με (εντελώς) διαφορετική φιλοσοφία από ένα Δήμο, που στηρίζεται στα τέλη και στα ενοίκια, για να αυξήσει τα έσοδα του. Ο ιδιώτης θα επενδύσει, για να κερδίσει. Και το λιμάνι της Καβάλας, «Απόστολος Παύλος», μόνο τουριστικά μπορεί να αξιοποιηθεί, για να αποφέρει κέρδος στον ιδιώτη. Και μόνο το λιμενικό τέλος για τα κρουαζιερόπλοια που θα έρχονται, μπορεί να ισοσκελίσει τα ενοίκια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Πάντως, εάν το όραμα του Θίοντορ για το λιμάνι της πόλης, είναι να εκμεταλλεύεται ο Δήμος Καβάλας τα ενοίκια από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο παραλιακό μέτωπο, λυπάμαι αλλά ο πήχης βρίσκεται χαμηλά.
  • Ο Θίοντορ και οι δημοτικοί σύμβουλοι των υπόλοιπων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο λένε ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί» η χερσαία ζώνη του λιμανιού. Ας πούνε στους Καβαλιώτες, πως θα αξιοποιήσουν το μεγάλο αυτό «φιλέτο», που διαχειρίζεται σήμερα ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας;
  • Εγώ συμφωνώ ότι το σημερινό καθεστώς είναι παράλογο. Δηλαδή, το παραλιακό μέτωπο να «ανήκει» σε μία Ανώνυμη Εταιρεία και πάνω από την οδό Ερυθρού Σταυρού, να έχει την αρμοδιότητα ο Δήμος Καβάλας. Ακόμα, όμως, να πάρει τις εκτάσεις που έδωσε ο Κουρουμπλής με τη συναίνεση του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ