-Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εκτιμά πως η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023, θα αποτελείται από βουλευτές περισσότερων από πέντε κομμάτων. Διότι, αρκετά κόμματα βρίσκονται στο όριο της εισόδου, ή μη, στην Βουλή.

-Από την άλλη πλευρά, ο Takis Εμμανουηλίδης, που πραγματοποίησε την τελευταία του συμμετοχή σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο, θεωρεί πως η μονοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα φέρουν περιπέτειες για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.

-Κατά την άποψη μου, καρντάσια, η μεγάλη ήττα για τον ελληνικό λαό θα είναι η αποχή από τις εκλογές. Η αποχή είναι «βούτυρο στο ψωμί» για τα κόμματα που έχουν σταθερό κοινό ψηφοφόρων. Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Κ.Κ.Ε., έχουν τις δικές τους «δεξαμενές» ψηφοφόρων. Υπάρχουν δύο ακόμα σημαντικές «δεξαμενές», που πρέπει να παίξουν ρόλο στην μεταβολή του φθαρμένου (και διεφθαρμένου) συστήματος πολιτικής εξουσίας, από το 1974 έως σήμερα. Είναι η «δεξαμενή» των ψηφοφόρων των κομμάτων που μένουν εκτός Κοινοβουλίου και η (ακόμα μεγαλύτερη) «δεξαμενή» των πολιτών που δεν ψηφίζουν στις εκλογές.

-Εάν οι δύο αυτές μεγάλες «δεξαμενές» καταφέρουν να «συντονιστούν», θα δημιουργηθεί ρήγμα στην μονοκρατορία των κομμάτων που άσκησαν εξουσία και «αντιπολίτευση» την τελευταία 50ετία στην Ελλάδα! Πως θα συντονιστούν οι προαναφερθείσες «δεξαμενές» πολιτών; Καταρχάς, οι πολίτες που απέχουν, ή σκέφτονται να απέχουν, από τις εκλογές, πρέπει να συμμετέχουν. Και μετά, να επιλέξουν κάποιο από τα κόμματα που βρίσκονται στο όριο της εισόδου στην Βουλή.

-Γίνεται αντιληπτό, νομίζω, ότι τα επόμενα χρόνια θα παρθούν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις, που θα καθορίσουν την ζωή και το μέλλον των Ελλήνων, των Ελληνίδων, κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και της Ελλάδας. Αυτές τις αποφάσεις, δεν πρέπει να τις εμπιστευτούμε σε ένα μόνο πολιτικό πρόσωπο και κόμμα.

-Η αποχή, από την κορυφαία πράξη της δημοκρατίας, είναι παραίτηση και «λευκή επιταγή» προς τους κυβερνώντες, για να αποφασίσουν εκείνοι αντί του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Θυμηθείτε, καρντάσια, ότι την θερινή ραστώνη, θα ακολουθήσει η φθινοπωρινή καταιγίδα και ο βαρύς χειμώνας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ