Δεν ξέρουμε ποιος ήταν αυτός που πρότεινε να τιμηθεί ως επίτιμος δημότης Καβάλας ο Ιταλός ακτιβιστής που βρέθηκε στην περιοχή μας για να συμπαρασταθεί στον αγώνα των αγροτών εναντίον της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου του ΤΑΡ. Θα έπρεπε ωστόσο να είναι ποιο προσεχτικός αφού ο τιμητικός αυτός τίτλος του επιτίμου δημότη δεν δίνεται και τόσο εύκολα σε οποιονδήποτε, αν πραγματικά θέλουμε να έχει αξία μια τέτοια τιμή.

Στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας αναφέρεται ότι θα τιμηθεί ο εν λόγω Ιταλός κι αυτό μας έκανε να συστήσουμε στους δημοτικούς συμβούλους να προσέξουν πριν πάρουν μια τέτοια απόφαση. Το ότι είναι ακτιβιστής, και το ότι αγωνίζεται κατά της όδευσης, ή και κατά την εγκατάστασης του αγωγού ΤΑΡ, ή το ότι συνελήφθη και παραπέμπεται μαζί με τις υπόλοιπους συλληφθέντες για την παρεμπόδιση του έργου του ΤΑΡ, δεν είναι κάτι που δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση.

Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να αξίζει μια τέτοια τιμή ίσως και μεγαλύτερη, αλλά ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει, ότι είναι «καθαρός» από κάθε άποψη; Ρώτησαν για τον άνθρωπο αυτόν το Ιταλικό προξενείο; Ζήτησαν να μάθουν μήπως υπάρχει κάποια δικαστική εκκρεμότητα σε βάρος του στην πατρίδα του; Κι αν πραγματικά αποφασίσουν να του γίνει τέτοια τιμή, δεν θα πρέπει να τιμηθούν προηγουμένως πολλαπλάσια άλλοι που αγωνίστηκαν για τα συμφέροντα του τόπου μας και παραμένουν στην αφάνεια;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ