- Ο πυρήνας της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας αποτελείται από επιχειρηματίες, οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία της ενασχόλησης με τα διοικητικά πράγματα του φορέα. Στις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2017 στο διοικητικό σχήμα προστέθηκαν μερικά νέα πρόσωπα. Ο νυν πρόεδρος, Μάρκος Δέμπας, μάλιστα, δήλωσε ότι έχει θητεία είκοσι ετών στον Επιμελητηριακό θεσμό, από διάφορες θέσεις.
- Επομένως, η διοίκηση του Επιμελητηρίου δεν χρειαζόταν πίστωση χρόνου, για να ενημερωθεί και να προσαρμοστεί στα καθήκοντα της. Ο Μ. Δέμπας και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα και έπρεπε, κατά την άποψη μας, από την επόμενη ημέρα των εκλογών, να δρομολογήσουν την επίλυση τους. Ωστόσο, στο πρώτο έτος της θητείας τους συνεχίζουν, απλά, το έργο του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο, μάλιστα, δεν υπήρχε συνδυασμός της μειοψηφίας. Το ανέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος, λέγοντας ότι: «Εμείς συνεχίζουμε την εκπαίδευση, την κατάρτιση των μελών του Επιμελητηρίου, την εξωστρέφεια, με τη συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές και τις παρεμβάσεις σε Υπουργεία και άλλους φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση». Δηλαδή, ότι γινόταν έως τον Δεκέμβριο του 2017.
- Στις δηλώσεις που έκανε, σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, δεν ανέφερε καμία νέα πρωτοβουλία και αποτέλεσμα της επίτευξης ενός στόχου. Για παράδειγμα, θα μπορούσε και έπρεπε να αναφέρει, ότι στο διάστημα του ενός έτους, εκτός από την ετήσια έκθεση του Επιμελητηρίου (KavalaExpo), διοργανώσαμε, σε συνεργασία με άλλους φορείς, δύο ακόμα εκθέσεις και ένα συνέδριο στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη, ενώ για το επόμενο έτος προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε κι άλλη έκθεση και άλλα δύο συνέδρια.
- Η αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου, είναι κάτι που συζητιέται χρόνια, ωστόσο δεν έγιναν βήματα προόδου. Το τελευταίο έτος, δεν προστέθηκε το «λιθαράκι» του νέου διοικητικού συμβουλίου. Και γι’ αυτό, μερίδιο της ευθύνης αναλογεί και στις δύο παρατάξεις της μειοψηφίας, που δεν πιέζουν την πλειοψηφία να ενεργήσει, αλλά και δεν καταθέτουν προτάσεις.
- Ανοικτό παραμένει, επίσης, το άλλο μεγάλο ζήτημα, που αφορά στη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας. Ο «μεγαλομέτοχος» της σύμπραξης, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, δεν ασχολείται σοβαρά. Όμως, αυτός που «καίγεται» για να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε το Βιοτεχνικό Πάρκο, είναι ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού Καβάλας, τον οποίο εκπροσωπεί το Επιμελητήριο.
- Η προηγούμενη διοίκηση, γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου, να αναλάβει πλήρως τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου, αλλά ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν πείστηκε, ακόμα, να ικανοποιήσει το αίτημα. Υπενθυμίζουμε ότι και το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» ανήκε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και με απόφαση του Άρη Γιαννακίδη, παραχωρήθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας. Τα παραπάνω είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα οποία δείχνουν ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου, που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, δεν άλλαξε κάτι στην κατάσταση που επικρατούσε. Ευελπιστούμε ότι, το 2019 θα είναι το έτος εκκίνησης.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα