Αλλαγές αναμένονται στον Δήμο Καβάλας τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, σε ορισμένα θεσμικά όργανα. Οι αλλαγές που προβλέπεται να γίνουν δεν έχουν να κάνουν με αρνητική εκτίμηση του έργου όσων αντικατασταθούν, Απλώς η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, θέλει να δώσει και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της, τη δυνατότητα να ασχοληθούν στον Δήμο από κάποια θεσμική θέση. Για τις αντικαταστάσεις των Αντιδημάρχων, και εντεταλμένων συμβούλων, δεν έχουμε πληροφορίες, αφού κάτι τέτοιο είναι αποκλειστικό προνόμιο να αποφασίσει η ίδια η Δήμαρχος και βέβαια, ούτε η ίδια αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της, ούτε εμείς ζητήσαμε να μας τους αποκαλύψει, πριν από τη συγκεκριμένη ώρα.

Ωστόσο, είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιες ελάχιστες εκτιμήσεις, με το ανάλογο ρίσκο. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο, ότι στην διαδικασία των δημαιρεσιών στην πρόταση της Δημάρχου δεν θα είναι ο σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, αν και η ίδια η Δήμαρχος θεωρεί ότι ήταν ο Πρόεδρος που πρόσθεσε κύρος στον θεσμό. Για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, νομίζουμε ότι θα προτείνει τον μέχρι τώρα Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νεολαίας, Γιώργο Φιλόσογλου, ο οποίος, θεωρεί η Δήμαρχος, ότι στο έργο του, πέτυχε απόλυτα.

Την θέση του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Νεολαίας, κατά πάσα πιθανότητα θα την αναθέσει η Δήμαρχος στον Γιώργο Γραμμένο, αφού είναι γνωστό, ότι έχει πλήρη γνώση των αθλητικών πραγμάτων του Δήμου, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με τον τοπικό αθλητισμό. Ενισχύει την άποψή μας και η πληροφορία που έχουμε, ότι τώρα διαθέτει ολοένα και περισσότερο χρόνο, αφού στο δικηγορικό του γραφείο, ουσιαστικά τον αντικαθιστά ο γιός του, επίσης δικηγόρος, με την υψηλή εποπτεία του πατρός. Μεγάλη επιφύλαξη έχουμε για την αντικατάσταση του Νίκου Ξανθόπουλου από την Προεδρεία της ΔΕΥΑΚ, δεδομένου ότι η Δήμητρα Τσανάκα, τον θεωρεί ιδιαίτερα πετυχημένο, ότι έχει μεγάλο έργο σε εξέλιξη και θεωρεί τη ΔΕΥΑΚ ιδιαίτερα δύσκολο «μαγαζί» για να ρισκάρει να δοκιμάσει άλλες λύσεις.

Κάτι ανάλογο πιστεύουμε ότι σκέφτεται η Δήμαρχος και για την Αναστασία Ιωσηφίδου την Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, η οποία απέδειξε ότι έχει ιδιαίτερα πετυχημένο έργο, έχει σημαντικούς σχεδιασμούς και έργα σε εξέλιξη. Άλλωστε η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι μια από τις πιο κρίσιμες δημοτικές επιχειρήσεις, με μεγάλο προϋπολογισμό. Άλλωστε, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι το πρόσωπο του Δήμου προς την τοπική κοινωνία και δεν θα ήθελε, νομίζουμε, η Δήμαρχος να διακινδυνέψει και την αντικατάστασή της με την πιο αξιόπιστη λύση, δεδομένου ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για τη νέα προσαρμογή.

Για τους υπόλοιπους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, όπως και για τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων, σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες αντικαταστάσεις, αλλά και κάποιες «ανταλλαγές» στις θέσεις από θέση Αντιδημάρχου, σε θέση Εντεταλμένου και αντίστροφα. Όχι, ότι είναι εύκολες οι υπόλοιπες επιλογές που έχει να κάνει η Δήμαρχος, δεδομένου ότι κι άλλοι Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι και Πρόεδροι,  δείχνουν ιδιαίτερα πετυχημένοι, και δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε σχετικές εκτιμήσεις διακινδυνεύοντας οποιαδήποτε πρόβλεψη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ