-Ο πολιτιστικός σύλλογος Φιλίππων αποχώρησε από την διοργάνωση με την ονομασία «Στα βήματα του αποστόλου Παύλου», στην οποία συμμετέχουμε τα χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, εκφράζοντας την διαμαρτυρία για την άρνηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας/Θάσου, να παραχωρήσει το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Επίσης, καλεί τους υπόλοιπους συλλόγους να πράξουν το ίδιο και να αποστείλουν, όλοι μαζί, μία επιστολή προς το Υπουργείο πολιτισμού.

-Η παραπάνω ανακοίνωση δημιουργεί, καρντάσια, την απορία μου, με ποιο κριτήριο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας/Θάσου επιλέγει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο αρχαίο θέατρο και γενικότερα εντός του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.

-Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά, γιατί δεν μπορούν να παρουσιαστούν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί στο αρχαίο θέατρο, ενώ παραχωρείται για να δοθούν συναυλίες, όπως αυτή του Σταμάτη Κραουνάκη, με την οποία θα αρχίσει το φεστιβάλ Φιλίππων 2024. Είναι κατάλληλη η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και δεν είναι η ελληνική μουσική παράδοση για το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων; Δεν μας τα λες καλά, αγαπητή Σταυρούλα Δαδάκη, που είσαι προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

-Αν οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί προσβάλλουν τον χώρο του αρχαίου θεάτρου, το ίδιο θεωρώ ότι ισχύει για τις μουσικές συναυλίες. Διότι, τα θέατρα στην αρχαιότητα κατασκευάστηκαν για να παρουσιάζονται παραστάσεις δράματος και κωμωδίας. Οι μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις γίνονταν σε άλλους χώρους. Και οι αθλητικοί αγώνες στα στάδια.

-Μήπως έπρεπε η χορευτική παράσταση «Στα βήματα του αποστόλου Παύλου» να εντάσσεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Φιλίππων, για να εξασφαλίσει την παραχώρηση του αρχαίου θεάτρου; Γι’ αυτό διεξάγονται οι συναυλίες στο αρχαίο θέατρο; Η δική μου άποψη είναι, ότι από την χρονιά που το φεστιβάλ «απλώθηκε» και σε άλλους χώρους, οι εκδηλώσεις που δεν έχουν σχέση με τα αρχαία θεατρικά έργα, να διεξάγονται εκτός του αρχαίου θεάτρου.

-Θα τον «χαλούσε» τον Σταμάτη, το καρντάσι, να δώσει την συναυλία του στο όμορφο ανοικτό θέατρο του παραδοσιακού οικισμού «Ακόντισμα»; Εκεί μπορεί να γίνεται και η χορευτική παράσταση «Στα βήματα του αποστόλου Παύλου». Γιατί δεν συνεννοήθηκαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ με τους διαχειριστές του «Ακοντίσματος»; Εκτός κι αν, ο Σταμάτης «εμπνέεται» να τραγουδά στο αρχαίο θέατρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ