Διαβάσαμε για την πρόθεση της Προέδρου της Δημωφέλειας Αναστασίας Ιωσηφίδου, να ξεκινήσει τις διαδικασίες μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού να βρεθεί μια φόρμουλα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι καπναποθήκες της Καβάλας που καταρρέουν. Το σύνολο σχεδόν των παλιών καπναποθηκών, παραμένουν αναξιοποίητες, δεδομένου ότι αυτές έχουν κριθεί διατηρητέες. Και παραμένουν αναξιοποίητες, όχι μόνο λόγω της δυσκολίας που υπάρχει, να χρηματοδοτηθούν, ή να επιδοτηθεί η ανακατασκευή τους από το κράτος, ή την Ε.Ε., αλλά και λόγω άλλων γραφειοκρατιών διαδικασιών.

Μια από τις δυσκολίες που υπάρχουν είναι το γεγονός ότι οι καπναποθήκες είναι διατηρητέες και στο εσωτερικό τους. Αυτή είναι πολύ μεγάλη δυσκολία, δεδομένου ότι όλες, λόγω των απαραίτητων τότε συνθηκών συντήρησης των καπνών, είναι χαμηλοτάβανες. Οι χώροι αυτοί, με τέτοιο χαμηλό ύψος, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ούτε για κατοικίες, ούτε για γραφεία. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την Εφορεία Νεωτέρων μνημείων και να επιτρέψει την ανάλογη μετασκευή τους στο εσωτερικό, ενώνοντας δυο ορόφους, αφαιρώντας μέρος του πατώματος από τον επάνω όροφο.

Κάτι ανάλογα είχε γίνει στις καπναποθήκες πίσω από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, που στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί ως κέντρα διασκέδασης, χωρίς βέβαια να ζητηθεί σχετική άδεια κι απ’ όσο γνωρίζουμε αυτός ήταν ο λόγο που απαγορεύτηκε η συνέχιση της λειτουργίας τους. Αυτό λοιπόν, που πρέπει να επιδιώξει, πάνω απ’ όλα η Πρόεδρος της Δημωφέλειας είναι να υπάρξει σχετική διάταξη που να επιτρέπει τέτοιες παρεμβάσεις, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ