Διακρίναμε μία απογοήτευση στο παιχνίδι της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 12 Απριλίου 2023, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης. Και είναι λογική, θεωρούμε, μετά από το (ισόπαλο) αποτέλεσμα του αγώνα στο «Βερούλειο» γήπεδο, το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, με τον «Βύρωνα». Ωστόσο, ο Α.Ο.Κ. νίκησε με σκορ 3-1 τον «Ορφέα» εκμεταλλευόμενος την καλή απόδοση στο α΄ ημίχρονο του παιχνιδιού, όταν προηγήθηκε με σκορ 2-0. Θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα, αν αξιοποιούσε ακόμα μία-δύο σημαντικές τελικές προσπάθειες.

Στο β΄ ημίχρονο δέχτηκε πίεση, όχι ασφυκτική, διότι η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε την μεσαία γραμμή και ήταν πιο δυνατή στις διεκδικήσεις της μπάλας. Ο «Ορφέας» μείωσε 2-1, στο 51ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση έμμεσου λακτίσματος που καταλόγισε ο διαιτητής, επειδή ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ., Κώστας Παπαποστόλου, έπιασε την μπάλα με τα χέρια εντός της μεγάλης περιοχής, μετά από μεταβίβαση συμπαίκτη του. Ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Κ. Παπαποστόλου, δεν είχε το δικαίωμα αυτό. Το φάουλ εκτελέστηκε, η μπάλα κτύπησε σε αμυνόμενο ποδοσφαιριστή και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 90ο λεπτό, επίσης, η ομάδα του «Ορφέα» είχε προσπάθεια στην οριζόντια δοκό, όπως και στο 22ο λεπτό του α΄ ημιχρόνου. Τελικά, ο Γιώργος Ιορδανίδης «σφράγισε» την νίκη του Α.Ο.Κ. στον επιπλέον χρόνο του παιχνιδιού. Τα δύο πρώτα σημείωσαν: ο Χρήστος Καρακώστας (στο 8ο λεπτό) και ο Γιώργος Ρουμπιές (στο 35ο λεπτό). Η ομάδα της Καβάλας ξεπέρασε τους πενήντα βαθμούς και παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Στα άλλα παιχνίδια του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Απόλλων Παραλιμνίου-Πανθρακικός 1-1, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Πανδραμαϊκός 3-1, Θερμαϊκός-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 1-0, Καμπανιακός-Νέστος Χρυσούπολης 2-1, Άρης Αβάτου-Βύρων Καβάλας 1-0, Δόξα Δράμας-Αλεξανδρούπολη 3-0.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Καμπανιακός 55, Καβάλα 51, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 49, Απόλλων Παραλιμνίου 44, Πανθρακικός 43, Δόξα Δράμας 40, Άρης Αβάτου 35, Πανδραμαϊκός 34, Νέστος Χρυσούπολης 34, Θερμαϊκός 33, Βύρων Καβάλας 31, Ορφέας Ξάνθης 30, Αγροτικός Αστέρας 26, Αλεξανδρούπολη 12, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 3.

Την 28η αγωνιστική ημέρα, την Τετάρτη μετά το Πάσχα (19 Απριλίου 2023), θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Απόλλων Παραλιμνίου, Πανθρακικός-Θερμαϊκός, Πανδραμαϊκός-Καβάλα, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου-Καμπανιακός, Ορφέας Ξάνθης-Άρης Αβάτου, Νέστος Χρυσούπολης-Αγροτικός Αστέρας, Βύρων Καβάλας-Δόξα Δράμας, ρεπό Αλεξανδρούπολη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ