Μεγάλη είναι η προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), με εντολή της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης στην Τοπική Κοινότητα Παλαιάς Καβάλας. Το δελτίο Τύπου αναφέρει, ακόμα, ότι: «Λόγω της πρόσφατης ισχυρής βροχόπτωσης, πλημμύρησε ο χείμαρρος της Παλαιάς Καβάλας, που περνάει δίπλα από το αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές στις υδραντλίες.

Το νερό του χειμάρρου εισέβαλε και στις δεξαμενές ύδρευσης, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η διακοπή της υδροδότησης, δεδομένου ότι το νερό δεν ήταν κατάλληλο προς πόση. Οι χημικοί της Υπηρεσίας διενήργησαν έλεγχο στις δεξαμενές και αποφάσισαν να διακοπεί η υδροδότηση από το δίκτυο έως ότου καθαριστούν και η υδροδότηση να γίνεται με βυτιοφόρα οχήματα. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιήθηκαν βυτιοφόρα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Καβάλας, παρά το γεγονός ότι τις ημέρες αυτές έκανε πολλές άλλες παρεμβάσεις λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Από το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2018, θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των δεξαμενών και μετά τον απαραίτητο επανέλεγχο από τους αρμόδιους και εφόσον διαπιστωθεί η καταλληλότητα του νερού, θα επιτραπεί η υδροδότηση από το δίκτυο. Τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. συνεχίζουν τις εργασίες, προκειμένου να αντικατασταθεί ο κατεστραμμένος εξοπλισμός, ενώ στο άμεσο διάστημα προγραμματίζονται αντιπλημμυρικά έργα γύρω από το αντλιοστάσιο, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ