Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η α΄ φάση του πρωταθλήματος, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 22-23 Απριλίου 2023 στις Σέρρες, η τελική φάση του πρωταθλήματος Β΄ εθνικής κατηγορίας πετοσφαίρισης γυναικών στον όμιλο της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Είναι μία ακόμα «παγκόσμια πρωτοτυπία» της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης! Τα τέσσερα σωματεία που συμμετείχαν εξασφάλισαν, βεβαίως, την πρόκριση μαθηματικά κι επειδή έπεται η φάση των μπαράζ για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, η διοίκηση της Ε.Σ.ΠΕ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «επίσπευσε» το final four. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η «Γαία» Δράμας, που θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. Στον τελικό αγώνα νίκησε τον Πανσερραϊκό με 3-1 σετ, ενώ προκρίθηκε από τον ημιτελικό νικώντας τις «Αμαζόνες» Μαΐστρου (Αλεξανδρούπολης) επίσης με 3-1 σετ. Στο final four συμμετείχε και ο «Ερμογένης» Ξάνθης.

Η ομάδα γυναικών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» νίκησε στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων την αντίστοιχη του Α.Ο. Αμυγδαλεώνα με 3-0 σετ και έφτασε στους 13 βαθμούς, με 5 νίκες σε 8 αγώνες. Θα δώσει δύο ακόμα παιχνίδια, με τις ομάδες της «Αρτέμιδος» Σερρών (εντός έδρας) και του Γυμναστικού Συλλόγου Δράμας (εκτός έδρας), με στόχο να καταλάβει την (τιμητική) 3η θέση στον δυτικό όμιλο.

Επίσης, η ομάδα κάτω των 16 ετών (παγκορασίδων) του Α.Ο. Αμυγδαλεώνα (φωτογραφία) εξασφάλισε την συμμετοχή της στην τελική φάση του περιφερειακού πρωταθλήματος, όπου θα αγωνιστούν και τα σωματεία: Α.Ο. Σερρών, Α.Ε. Κομοτηνής, Νίκη Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ