Δύο αγωνιστικές ημέρες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή στην Α2 εθνική κατηγορία, αλλά όχι και τυπικά! Μετά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών της 24ης αγωνιστικής ημέρας, στην οποία η ομάδα της Καβάλας δεν αγωνίστηκε λόγω ρεπό, υποβιβάζονται στη Β΄ εθνική κατηγορία: η Ένωση Ελασσόνας, ο Α.Σ.Κ. Λαγκαδά και ο Γ.Σ. Δράμας, ενώ πρωταθλήτρια στο βόρειο όμιλο αναδείχτηκε η ομάδα του Ναυάρχου Βότση.

Ωστόσο, η ομάδα της Καβάλας βρίσκεται στη 10η θέση και αν παραμείνει σ’ αυτή έως τη λήξη του πρωταθλήματος, θα αναμένει το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, να εξασφαλίσει τη δική της παραμονή στην κατηγορία Pre League. Εάν δεν το καταφέρει (και υποβιβαστεί στην Α2 εθνική κατηγορία), τότε η ομάδα που κατέλαβε τη 10η θέση στη βαθμολογία του βορείου ομίλου της Α2, θα υποβιβαστεί κι εκείνη στη Β΄ εθνική κατηγορία!

Κατά την άποψη μας, πρόκειται για ένα άδικο βαθμολογικό «ντόμινο», το οποίο πρέπει να καταργηθεί. Και καλούμε τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα», να αποστείλει επιστολή προς την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.), αφού τελειώσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, στην οποία θα ζητάει το εξής. Σε περίπτωση που θα υποβιβάζεται ομάδα της βόρειας Ελλάδας, από την Pre League στην Α2 εθνική κατηγορία, να προβιβάζεται, από το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας και τη διαδικασία των παιχνιδιών μπαράζ, μία λιγότερη ομάδα. Αυτό είναι ζήτημα, λοιπόν, που θα απασχολήσει τους διοικούντες.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η Χ.Α.Ν.Θ., μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος στην Pre League, βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας. Δηλαδή, εκτός της ζώνης υποβιβασμού και της ζώνης των ομάδων που θα παίξουν στα πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία. Όμως, υπολείπεται ένα ακόμα παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική ημέρα, το οποίο αναβλήθηκε, μεταξύ των ομάδων των Βριλησσίων και της Μεσσαράς. Φαβορί για τη νίκη είναι η γηπεδούχος ομάδα, η οποία αν νικήσει με σκορ 3-0, ή 3-1 σετ, θα φτάσει στους 24 βαθμούς και θα ξεπεράσει τη Χ.Α.Ν.Θ. που έχει 23. Έτσι, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα παίξει στα πλέι άουτ με αντίπαλο την ομάδα της Μεσσαράς έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, αλλά μία νίκη (3-0 σετ στη Θεσσαλονίκη) και μία ήττα (3-2 σετ στην Κρήτη).

Όσον αφορά την 24η αγωνιστική ημέρα στο πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Α2 εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Γ.Σ. Δράμας-Νίκη Αλεξανδρούπολης 1-3 σετ, Ε.Α. Λάρισας-Νέα Γενεά 0-3 σετ, Πρωταθλητές Πεύκων-Ε.Ο. Σταυρούπολης 3-0 σετ, Ναύαρχος Βότσης-Α.Σ. Γιάννενα 3-1 σετ, Ασκληπιός Τρικάλων-Α.Σ.Κ. Λαγκαδά 3-0 σετ, Ελπίς Αμπελοκήπων-Ένωση Ελασσόνας 3-1 σετ. Η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Ναύαρχος Βότσης 63 (65-6 σετ), Νέα Γενεά 57 (60-17), Πρωταθλητές Πεύκων 52 (57-21), Ελπίς Αμπελοκήπων 46 (51-29), Νίκη Αλεξανδρούπολης 45 (51-33), Ε.Α. Λάρισας 31 (39-45), Ε.Ο. Σταυρούπολης 29 (37-44), Ασκληπιός Τρικάλων 28 (39-47), Α.Σ. Γιάννενα 26 (39-47), Καβάλα 23 (31-49), Ένωση Ελασσόνας 15 (24-56), Α.Σ.Κ. Λαγκαδά 13 (16-56), Γ.Σ. Δράμας 4 (8-67).

Την ερχόμενη αγωνιστική ημέρα (25η), το Σάββατο 14 Απριλίου 2019, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Νέα Γενεά-Καβάλα, Ένωση Ελασσόνας-Ε.Α. Λάρισας, Ναύαρχος Βότσης-Γ.Σ. Δράμας, Α.Σ. Γιάννενα-Πρωταθλητές Πεύκων, Ε.Ο. Σταυρούπολης-Ασκληπιός Τρικάλων, Α.Σ.Κ. Λαγκαδά-Ελπίς Αμπελοκήπων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ