Σημαντικά είναι τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως σχολιάζει ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση» και θεωρεί υπαίτιο τον πρόεδρο της επιτροπής και αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξιο Πολίτη. «Ο Αλέξης Πολίτης επιλέγει τον τρόπο συνεδρίασης της επιτροπής κατά την δική του βούληση, ή κατά πώς εξυπηρετεί το πρόγραμμά του και έτσι έχουμε το εξής παράδοξο: την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής με τηλεδιάσκεψη και 27 θέματα και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, συνεδρίαση διά περιφοράς με 36 θέματα.

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» καταγγέλλει την διεξαγωγή των συνεδριάσεων διά περιφοράς και απαιτούμε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, καθώς αποκλείει την διεξαγωγή του διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων που είναι μέλη της επιτροπής. Προφανώς, είτε ο Αλέξης Πολίτης φοβάται τον διάλογο και προσπαθεί να τον αποφύγει, είτε ορίζει τις συνεδριάσεις με βάση το προσωπικό του πρόγραμμα και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αντιμετωπίζοντας την οικονομική επιτροπή, αλλά και την θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης σαν πάρεργο, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι, η θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη είναι full time και όχι part time απασχόληση.

Είτε συμβαίνει το ένα, είτε συμβαίνει το άλλο, το αποτέλεσμα είναι η απαξίωση του θεσμού της οικονομικής επιτροπής και αυτό, πλέον, δεν είναι ανεκτό από την «Περιφερειακή Σύνθεση». Εφόσον οι συνθήκες και το νομικό πλαίσιο επιτρέπουν την διεξαγωγή των συνεδριάσεων διά ζώσης, ή μέσω τηλεδιάσκεψης, την επόμενη φορά που θα λάβουμε πρόσκληση συνεδρίασης διά περιφοράς, θα προσφύγουμε σε όλα τα αρμόδια όργανα καταγγέλλοντας την στάση του προέδρου της, ώστε να αναλάβει τις συνέπειες της στάσης του και ζητώντας ακύρωση όλων των αποφάσεων που λαμβάνονται κατ’ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο», αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ