Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνει την «Εβδομάδα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας» και στο πλαίσιο αυτής, την 2η εβδομάδα ψυχικής υγείας, από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2023. Η διοργάνωση υπήρξε μία ιδέα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, που υλοποιείται, σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της δημόσιας υγείας, από το 2018 και περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις, που αφορούν στην σωματική και ψυχική υγεία όλων των ηλικιακών ομάδων. Οι δράσεις κινούνται στα ακόλουθα πεδία: ψυχική υγεία, διατροφή, πρόληψη, υγιής καρδιά. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θα γίνουν οι ακόλουθες δράσεις:

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

20:00 υπόγειος χώρος Δημοτικής Αγοράς Καβάλας

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο: «Εμείς οι γυναίκες». Διάρκεια έκθεσης 18-24 Σεπτεμβρίου 2023. Φορείς υλοποίησης: ερασιτεχνικό θεατρικό τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Καβάλας.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

9:00-14:00 και 14:00-19:00 Λιμενάρια Θάσου

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών «ΚΑΡΠΑ» για εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης, με την παροχή πιστοποίησης από εγκεκριμένο φορέα, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και τον πολιτιστικό σύλλογο Λιμεναρίων «Το κάστρο».

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

9:00-15:00 Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ελευθερούπολης

Δράσεις προληπτικής ιατρικής από τους «Γιατρούς του Κόσμου», με την κινητή οδοντιατρική μονάδα.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

8:00-10:00 5ο δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης

Ομιλία και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών με τίτλο: «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου: Αναγνώριση του προβλήματος, πρόληψη, προστασία», με βιωματικό χαρακτήρα, από την Ειρήνη Παπάζογλου, ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέστου.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

8:00-10:00 1ο δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης

Ομιλία και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών με τίτλο «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου: Αναγνώριση του προβλήματος, πρόληψη, προστασία», από την Ειρήνη Παπάζογλου, ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέστου.

11:00-13:00 φουαγιέ Διοικητηρίου Π.Ε. Καβάλας

«Ημέρα υγείας, αξιολόγησης και ελέγχου υγιεινής διατροφής», με τον έλεγχο των καμπυλών ανάπτυξης παιδιών, διατροφική αξιολόγηση παιδιών, οδηγίες από επιστήμονες, για την βελτίωση των δεικτών υγείας και διατροφής και διαδραστικό παιχνίδι με τίτλο: «Φτιάξε το πιάτο σου», όπου τα παιδιά θα σχεδιάζουν ένα σωστό γεύμα και θα μοιραστούν φρούτα και νερό και ομιλία για παιδιά τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου με θέμα: «Παιδική παχυσαρκία, μεσογειακή δίαιτα και παιδική διατροφή», Ελεάνα Φαρμάκη, κλινική διαιτολόγος, MSc, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

18:00 Στα Λιμενάρια Θάσου-Αποθήκες Μεταλλείων

Θα πραγματοποιηθεί το OLIVE FESTIBAL (ΓΙΟΡΤΉ ΛΑΔΙΟΥ), από τον πολιτιστικό σύλλογο Λιμεναρίων «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», με δράσεις για την ανάδειξη και προβολή της διατροφικής αξίας του ελαιολάδου και την παραγωγή της ελιάς, που αποτελεί το κυριότερο γεωργικό προϊόν της Θάσου, καθώς και της υγιεινής παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας, με εργαστήρια ευαισθητοποίησης παιδιών με θέμα την ελιά και το λάδι, με προσφορά εδεσμάτων παρασκευασμένων από θασίτικο ελαιόλαδο. Παιδική κουκλοθεατρική παράσταση.

20:00 Λιμενάρια Θάσου-Αποθήκες Μεταλλείων

Εκδήλωση με ζωντανή μουσική, από το γνωστό συγκρότημα των «Χειμερινών κολυμβητών», του Αργύρη Μπακιρτζή.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

12:00-14:00 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας

Ομιλία με θέμα: «Μεσογειακή δίαιτα και Αλτσχάιμερ», Μαίρη Γιαννακούλια, επίκουρη καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Η ομιλία απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας (παιδιάτρους, διατροφολόγους, κ.λπ.), αλλά και στο ευρύ κοινό.

Οι δράσεις με την κινητή οφθαλμολογική μονάδα της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» στο Βουνοχώρι και τον Κεχρόκαμπο αναστέλλονται, λόγω έκτακτης συνδρομής στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ