Ο Χρ. Τοψίδης επισκέφτηκε το εργαστήριο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» της σχολής Θετικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Μαζί του ήταν, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ενώ παρέστησαν: ο κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών, καθηγητής Κώστας Ταρχανίδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας, καθηγητής Γ. Κύζας, ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής, αναπληρωτής καθηγητής Ν. Βορδός και ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος, καθηγητής Νάσος Μητρόπουλος. Ο περιφερειάρχης ξεναγήθηκε στα υπερσύγχρονα εργαστήρια που διαθέτει η Σ.Θ.Ε. Επισκέφτηκε τον προσομοιωτή γεωτρήσεων πετρελαίου, μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση που προσελκύει εκπαιδευόμενους και από άλλες χώρες, τον υπερυπολογιστή στο τμήμα GRID, με την τεράστια υπολογιστική δύναμη επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων που διαθέτει και ανυψώνει το τμήμα στα κορυφαία της χώρας, καθώς και την θερμοκοιτίδα «ΘΕΚΛΑ». «Βρισκόμαστε στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην πανεπιστημιούπολη Καβάλας και είχα την χαρά και την τιμή, να έχουμε συνεργασία και να ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις, για να διαπιστώσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν», δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της επένδυσης στην γνώση, η Περιφέρεια μας θα είναι δίπλα στις σχολές του παραρτήματος της Καβάλας, θα είμαστε μαζί τους και θα συμβάλλουμε στο έργο τους και θα εξασφαλίσουμε αναγκαίους πόρους γι’ αυτό το έργο».

Ο Νάσος Μητρόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη σημειώνοντας ότι: «Έχουμε εργαστήρια με γενναία χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, άνω των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ. Συζητήσαμε ιδέες συνεργασίας και προβολής του έργου μας, σε ένα ευρύτερο κοινό. Διαθέτουμε ένα εργαστήριο για όποιον επιστήμονα θέλει να διεξάγει μία έρευνα. Ήταν μία πολύ ουσιαστική και χρήσιμη συνάντηση. Ευελπιστώ και σε επόμενη, πιο διευρυμένη συνάντηση, με όλες τις σχολές».

Ο Θόδ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι: «Οι πανεπιστημιακές σχολές της Καβάλας, είναι μία σημαντική αναπτυξιακή δύναμη, την οποία θα συνδράμει η Περιφέρεια, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα και αξιολογήσιμο και μετρήσιμο», ενώ ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και με τις δύο ιδιότητες που κατέχει, του αυτοδιοικητικού και του πανεπιστημιακού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ