Το χρηματικό ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ θα δαπανηθεί, για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Ιαματικού (Θερμαλιστικού) Κέντρου, ή όπως λέγεται «πηλοθεραπευτηρίου», που βρίσκεται κοντά στις Κρηνίδες. Η παρέμβαση, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, περιλαμβάνει την κατασκευή δέκα στεγασμένων χώρων για τουριστική χρήση, την μετατροπή των υφιστάμενων κτηρίων camping σε χώρους ατομικής πηλοθεραπείας και στεγάστρου εισόδου σε κλειστό χώρο αναμονής, την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και χώρου λιμνών και πρασίνου, την ανακαίνιση του εστιατορίου και την κατασκευή δεξαμενής υδροθεραπείας-υδρομασάζ.

Ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, ανέφερε ότι, από την ημέρα που λειτούργησε το πηλοθεραπευτήριο έγιναν 600 λούσεις και το 20% αυτών έγινε από αλλοδαπούς. «Σημειώνω ότι, τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του πηλοθεραπευτηρίου από την «Δημωφέλεια», το ποσοστό των αλλοδαπών κυμαινόταν, περίπου, στο δύο τοις εκατό Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι φέτος θα υπάρξει μία αύξηση της τάξης του δέκα με είκοσι τοις εκατό στον αριθμό των λούσεων σε σχέση με το 2020», πρόσθεσε.

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινοτήτων και πρωτογενούς τομέα, περιέγραψε λεπτομερέστερα τις παρεμβάσεις που έγιναν πριν την έναρξη λειτουργίας του πηλοθεραπευτηρίου, ενώ ο διευθυντής, Στράτος Μαρουλάς, υπογράμμισε πως για την ασφάλεια των λουομένων, θα τηρηθούν πιστά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ