Παρουσίαση του βιβλίου «Απαγορεύεται η είσοδος στο θάνατο» στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας

0

Η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας και οι Εκδόσεις «Πνοή» διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Ρουσομάνη με τίτλο: «Απαγορεύεται η είσοδος στο θάνατο». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Απόστολος Αγελαράκης, δικηγόρος, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η Νάσια Δελληγιάννη, φιλόλογος και αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Πόπη Πασχαλίδου και Κατερίνα Ηλιάδου.

Ο Μάκης Ρουσομάνης γεννήθηκε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Είναι τακτικό μέλος της ένωσης λογοτεχνών βορείου Ελλάδας και της ένωσης συγγραφέων Πιερίας. Έργα του είναι: 2013 «Σαν να είχε δει φάντασμα» (Εκδόσεις Ελληνική πρωτοβουλία), 2015 «Άυλος έρωτας» (Εκδόσεις Έξη), 2017 «Απαγορεύεται η είσοδος στον θάνατο» (Εκδόσεις Πνοή), 2017 «Της μνήμης μου σεντούκι» (Εκδόσεις Πνοή, υπό έκδοση), 2016 «Άστρο φωτεινό, θα βγει γιορτινό;» (Εκδόσεις Όστρια), 2014 «Ο Μελένιος, το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός» (Εκδόσεις Όστρια). Συμμετοχές: 2015 Ανθολόγιο ποιήσεως/Ιούλιος (Εκδόσεις Όστρια), 2015 Ποίηση και πεζογραφία λογοτεχνών βορείου Ελλάδος (Εκδόσεις Μέθεξις), 2016 Πανανθρώπινες αξίες (Εχέδωρος Εκδοτική).

Το βιβλίο…

Αθήνα και Σμύρνη. Πόσα κοινά έχουν οι δύο αυτές πόλεις… Γνώριμοι άνθρωποι και μυρωδιές οικείες. Φαγητά, μεζεκλίκια και καφέδες. Στη Σμύρνη τούρκικος και στην Αθήνα ελληνικός. Εκείνος ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού. Σαράντα ετών και Τούρκος μουσουλμάνος. Ένας όμορφος Ανατολίτης, που η δουλειά του ξεναγού σε ελληνικά γκρουπ, τον έκανε ακόμα πιο γοητευτικό στα γυναικεία βλέμματα. Ήταν ο Κενάν. Εκείνη ήταν παντρεμένη και μάνα. Τριάντα ετών και καρκινοπαθής, Ελληνίδα και χριστιανή ορθόδοξη. Ήταν όμορφη, αλλά και άσχημη, αφού είχε αφεθεί στην καθημερινότητα, στην ασθένεια και στη ρουτίνα της ζωής. Ήταν η Θάλεια. Πέργαμος Μικράς Ασίας, 160 π.Χ.
Η νεαρή κοπέλα περνούσε τον ενός χιλιομέτρου διάδρομο με τους κίονες που οδηγούσε στο χώρο του ιερού υποβασταζόμενη από την μητέρα της. Δύο σημάδια στον αριστερό μαστό της είδε εκείνο το πρωινό και πήραν τον δρόμο για το Ασκληπιείο. Τα πόδια της κόπηκαν καθώς περπατούσαν στο θεραπευτήριο του Ασκληπιού και είδε την μεγάλη επιγραφή που έγραφε: «Εν ονόματι των θεών, απαγορεύεται η είσοδος εις τον θάνατο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ