Ο λαϊκισμός είχε επικρατήσει τα προηγούμενα χρόνια και η εξέδρα στην παρέλαση της Καβάλας, κατ’ απαίτηση κυρίως των αριστερών, δεν είχε σκέπαστρο, ενώ στον πρώτο καιρό της «πρώτης φοράς αριστερά» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν παρακολουθήσει την παρέλαση αναμεμιγμένοι με τον λαό κι όχι από την εξέδρα. Νομίζουμε, ότι πολύ έκανε η δημοτική αρχή, ή η Αντιπεριφέρεια, (δεν ξέρουμε ποιού πρωτοβουλία ήταν) φέτος, έβαλαν κάποιες τέντες για να μπορούν οι επίσημοι, (που δεν μπορούν να φύγουν σε περίπτωση που θα γινόταν με τη βροχή) να παρακολουθούν στοιχειωδώς προστατευμένοι.

Ακούσαμε σε κάποια στιγμή τον εκφωνητή της παρέλασης να λέει ποιοι βρίσκονται στην εξέδρα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Ανάμεσα στους άλλους, μας είπε τα ονόματα και των τεσσάρων βουλευτών μας, και ψάχναμε να τους βρούμε… Τελικά, μόνο ο ένας βουλευτής ήταν στην Καβάλα, ο Γιώργος Παπαφιλίππου, ενώ οι άλλοι προτίμησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από περιφερειακές πόλεις, όπως ο Τάκης Εμμανουηλίδης στην Ελευθερούπολη. Η δε εκφώνηση, από τους δυο παρουσιαστές της παρέλασης, μάλλον θύμιζε εκφώνηση επίδειξης μόδας, χωρίς παλμό, χωρίς ένταση, πλαδαρά όπως μιλάει κανείς στους φίλους του. Και δεν ήταν εκφώνηση παρέλασης, αλλά μάλλον περιγραφή ποδοσφαιρικού αγώνα, αφού κατά τη διάρκεια της παρέλασης δεν σταμάτησαν να μιλούν ούτε δευτερόλεπτο.

Τον δε Μητροπολίτη τον προσφώνησε, όπως στα γραπτά κείμενα με διπλό κ.κ. και μάλιστα ως “Στεφάνου”, σα να ήταν επίθετο… Ωραία φωνή ο εκφωνητής, αλλά τα κατέστρεψε όλα από την πολυλογία αλλά και από τον πλαδαρό τόνο της εκφώνησης. Σκοπός της εκφώνησης της παρέλασης, δεν είναι να πήξουν τον κόσμο στις πληροφορίες, πότε ιδρύθηκε το τάδε σχολείο ή ο Σύλλογος, αλλά να δώσουν τον πανηγυρικό τόνο της παρέλασης. Τα δε ηχητικά είχαν συνεχώς πρόβλημα κυρίως με το μικρόφωνο του εκφωνητή. Άλλο παραλειπόμενο αυτό της λιποθυμίας ενός από τους τρεις παραστάτες με τα σημαιάκια, της Στρατιωτικής Αστυνομίας μπροστά στους επισήμους. Ένα παρόμοιο περιστατικό έγινε ακόμη μια φορά πριν από μερικά χρόνια.

Ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος, τίμησε όλους όσοι παρέλασαν παρακολουθώντας τους και χειροκροτώντας τους, όρθιος και ήταν ο μοναδικός από τους επισήμους. Ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας που έπρεπε να είναι όρθιος στην «πολιτική» παρέλαση, των Συλλόγων και των σχολείων, κουράστηκε και κάθισε σχεδόν πριν περάσουν τα μισά δημοτικά σχολεία. Ο δε Μητροπολίτης, προφανώς δεν γνώριζε, ότι μετά τη δοξολογία πηγαίνουν οι αρχές στη Λέσχη Αξιωματικών για να πιούν ένα καφέ και πήγε κατ’ ευθείαν στο ηρώο, για να κάνει το τρισάγιο πριν την κατάθεση στεφάνων. Όταν έμαθε τι συμβαίνει, πήγε μόνος του στις «σημαίες» και στάθηκε εκεί περιμένοντας καρτερικά τους υπόλοιπους εκπροσώπους των αρχών να έρθουν για να ξεκινήσει η τελετή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ