Οι προωθητικές ενέργειες από τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος συνεχίζονται. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, θα διοργανωθεί εκδήλωση για την παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας στις Βρυξέλες! Είναι μία ευκαιρία, δήλωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης, να προβληθεί η γαστρονομική ταυτότητα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η προσπάθεια για την καθιέρωση της αεροπορικής σύνδεσης των Βρυξελών με τον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος».

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα, θα έρθουν στην περιοχή εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης της Αυστρίας, στους οποίους θα γίνει περιήγηση σε επιλεγμένα αξιοθέατα. Ο Κ. Αντωνιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στο γραφείο του, σχολίασε θετικά την τουριστική κίνηση του Ιουνίου λέγοντας ότι αυξάνεται η επισκεψιμότητα των Βαλκάνιων, καθώς και η επιβατική κίνηση στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος». Ωστόσο, εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα στους μεθοριακούς τελωνιακούς σταθμούς των Κήπων και της Νυμφαίας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εξυπηρέτηση των αλλοδαπών τουριστών που εισέρχονται στη χώρα. Το ζήτημα αυτό θα μεταφέρει την προσεχή εβδομάδα στις επαφές που θα κάνει στην Αθήνα, έπειτα από την «εξουσιοδότηση» που έλαβε από την επιτροπή διαχείρισης των τουριστικών θεμάτων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., η οποία συνεδρίασε για δεύτερη φορά μετά τη συγκρότηση της.

Επ’ ευκαιρία, ο Κ. Αντωνιάδης θα θέσει το ζήτημα της παραχώρησης στον Δήμο Καβάλας της ακτής «Καλαμίτσα», η οποία διακόπηκε τον Νοέμβριο του 2015 από την Εταιρεία Ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.). «Δεν είναι σωστό σε μία λαϊκή πλαζ, οι λουόμενοι να μην απολαμβάνουν των ελάχιστων υπηρεσιών που πρέπει να παρέχει μία οργανωμένη παραλία», σχολίασε.

Τέλος, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνεδρίασης της επιτροπής τουριστικών θεμάτων, αποφασίστηκε να γίνει πιο δυναμική προβολή στη γειτονική Τουρκία μέσω του διαδικτύου και στοχευμένα σε συλλόγους με εύπορα μέλη, όπως είναι οι σύλλογοι μοτοσυκλετιστών για παράδειγμα, που οργανώνουν μεγάλα ταξίδια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ