Ελεγκτές του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) αμέσως μετά το σχετικό δημοσίευμα της στήλης μας, για την «άμισθη» απασχόληση του συνταξιούχου καθηγητή του ΤΕΙ Θανάση Μήττα, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, πήγαν με εντολή του Διευθυντή του ΕΦΚΑ κ. Αργυρούδη, στον δεύτερο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας, για να κάνουν έλεγχο. Κατέγραψαν τους υπαλλήλους που βρήκαν να εργάζονται εκεί, για να ελέγξουν στη συνέχεια τη νομιμότητα της απασχόλησής τους, αλλά δεν βρήκαν τον Θανάση Μήττα. Όταν τον αναζήτησαν τους απάντησαν ότι «δεν είναι εκεί».

Δεν είμαστε σε θέση να σας πούμε αν ο Θανάσης Μήττας, δεν πήγε τη μέρα εκείνη στο γραφείο του, δεδομένου ότι ανέμενε τον έλεγχο μετά το δημοσίευμά μας ή αν κρύφτηκε σε κάποιο γραφείο, ή αν παράστησε τον επισκέπτη του Αντιπεριφερειάρχη. Σημασία έχει, ότι απάντηση δεν πήραμε ακόμη από την Περιφέρεια, σχετικά με το είδος της απασχόλησης του Θ. Μήττα στα γραφεία της και όπως φαίνεται, ήταν παράνομο να απασχολείται ως συνταξιούχος, και ταυτόχρονα άμισθος χωρίς ασφάλιση υπάλληλος και μάλιστα επιτελικός.

Βεβαίως και υπάρχει η δυνατότητα να εργαστεί κάποιος συνταξιούχος νόμιμα, αλλά είναι γνωστό, πως πρέπει να υπάρξει κάποια μείωση του ποσού της σύνταξής του, όταν εμφανίζεται και ως εργαζόμενος νόμιμα. Δεν ξέρουμε αν οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσουν τον έλεγχο, αν ο Θ. Μήττας θα επανέλθει στη θέση του, ή αν θα εξακολουθεί να κρύβεται σε περίπτωση νέου ελέγχου, αλλά όπως και νάχει, εμείς θα περιμένουμε η Περιφέρεια να μας δώσει απάντηση, για τον τρόπο που απασχολούσε (ή αν θα εξακολουθήσει να απασχολεί) τον συγκεκριμένο συνταξιούχο στα γραφεία της στην Καβάλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ