Το διεθνές open τουρνουά σκάκι, που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, αποτελεί κορυφαίο γεγονός κάθε καλοκαίρι για τον σκακιστικό χώρο. Στο τουρνουά αυτό έχουν συμμετάσχει μεγάλα ονόματα σκακιστών και σκακιστριών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ χάρη στη ζωντανή μετάδοση των παρτίδων, το παρακολουθεί πλήθος ενδιαφερομένων σε όλο τον κόσμο. Όπως το τουρνουά αποτελεί «σημείο αναφοράς» για τη διεθνή σκακιστική κοινότητα, έτσι και το σκάκι είναι στοιχείο της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλης Θεοδωρίδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος ομάδα στην Ελλάδα για το 2017, του Σ.Ο. Καβάλας, στον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο, την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017. «Οι επιτυχίες που σημειώσαμε φέτος είναι μεγάλες. Είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά ακόμα δυσκολότερο, να διατηρηθείς σ’ αυτή, διότι ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, σχολίασε ο Β. Θεοδωρίδης, ενώ συμπλήρωσε ότι το διεθνές open τουρνουά δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά συμβάλλει σημαντικά στην προβολή της Καβάλας και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ο αριθμός των συμμετοχών, είπε, ίσως ξεπεράσει και τις τριακόσιες φέτος. Στην Καβάλα θα έρθουν σκακιστές από την Ευρώπη, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αυστραλία και την Μαδαγασκάρη! Μεταξύ τους θα είναι: 10 γκραν μετρ, 14 ιντερνάσιοναλ μετρ και, συνολικά, 48 κάτοχοι τίτλων στο σκάκι.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους δυναμικότητας, με το ενενήντα τοις εκατό, περίπου, αυτών, να είναι διεθνώς αξιολογημένοι.

Οι αγώνες θα αρχίσουν την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 και θα διεξάγονται καθημερινά στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με το ελβετικό σύστημα εννέα γύρων, έως τις 4 Αυγούστου 2017. Τη διοργάνωση στηρίζουν: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια».

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, να υποδέχομαι τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Ελλάδας στο γραφείο μου. Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας έχει φέρει πολλές διακρίσεις, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, στην πόλη και δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να ευχηθώ. Υποκλινόμαστε στην προσπάθεια που γίνεται από τους αθλητές και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. Το μόνο που θέλω να πω, είναι να παροτρύνω τους γονείς, να στείλουν τα παιδιά τους στο σκάκι, γιατί είναι ένα άθλημα, που θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν συγκροτημένη προσωπικότητα. Όσον αφορά το διεθνές τουρνουά, είναι από τις κορυφαίες διοργανώσεις και εύχομαι να έχει οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ