-Στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχουν την «συνήθεια» να αναφέρουν αυθαίρετα κόστη, για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται (επειγόντως) οι παλιές και μη συντηρημένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, είπε ότι, για να αποκτήσει το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» την εικόνα που προσδοκούμε, χρειάζεται το χρηματικό ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Χωρίς να δώσει στην δημοσιότητα έναν (λεπτομερή) κατάλογο των εργασιών και της δαπάνης για κάθε εργασία. Έτσι, οι δημότες, αλλά και τα αθλητικά σωματεία, δεν γνωρίζουν τι θέλει να κάνει η δημοτική Αρχή στο δημοτικό στάδιο και πόσο θα κοστίσει η κάθε παρέμβαση.

-Το ίδιο ισχύει και με το δημοτικό κολυμβητήριο. Πάρθηκε η απόφαση να αναβαθμιστεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ώστε να φιλοξενηθούν αγώνες υψηλού επιπέδου. «Θέλουμε το κολυμβητήριο μας, να μπει στα κορυφαία κολυμβητήρια των Βαλκανίων», είπε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Κώστας Χατζηαναστασίου. Μαζί σου, αντιδήμαρχε! Η Καβάλα έχει ένα πραγματικό στολίδι και πρέπει να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχει προοπτική και η δυναμική, για να πετύχουμε τον φιλόδοξο στόχο.

-Είπε, ακόμα, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, ότι μόνο για την αντικατάσταση των βατήρων εκκίνησης χρειάζονται 400.000 ευρώ, ενώ για τις φθαρμένες διαδρομές κολύμβησης το ποσό των 1.200 ευρώ για έκαστη διαδρομή. «Εμείς θέλουμε δεκαέξι διαδρομές», είπε ο αντιδήμαρχος. Δηλαδή, 16Χ1.200=19.200 ευρώ. Όσον αφορά την αντικατάσταση όλου του συστήματος των βατήρων εκκίνησης, αναζητήσαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε μία ανάλογη παρέμβαση που έκανε ο Δήμος Χίου στο «Ιωνικό» κολυμβητήριο. Εκεί υπήρχε αναλυτική αναφορά στον ηλεκτρονικό αγωνιστικό εξοπλισμό και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό χρονομέτρησης κολύμβησης. Συγκεκριμένα, για την προμήθεια των ακόλουθων στοιχείων του εξοπλισμού, η αντίστοιχη δαπάνη ήταν: α) ηλεκτρονικοί βατήρες εκκίνησης κολύμβησης 20 τεμάχια, 3.600 ευρώ το τεμάχιο, σύνολο 72.000 ευρώ, β) ειδική ανοξείδωτη υποδομή στήριξης βατήρων, 20 τεμάχια, 750 ευρώ το τεμάχιο, σύνολο 15.000 ευρώ, γ) σύστημα εκκίνησης υπτίου, 10 τεμάχια, 800 ευρώ το τεμάχιο, σύνολο 8.000 ευρώ.

-Για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρονικού εξοπλισμού χρονομέτρησης κολύμβησης: α) ηλεκτρονικό χρονόμετρο κολύμβησης-υδατοσφαίρισης και φορητός υπολογιστής (lap top), 1 τεμάχιο, 27.220 ευρώ, β) ηλεκτρονικές πλάκες αφής, 22 τεμάχια, 2.000,60 ευρώ το τεμάχιο, σύνολο 44.013,20 ευρώ, γ) ηχητικό σύστημα εκκίνησης με ηχεία, 1 τεμάχιο, 7.900 ευρώ, δ) καλωδιώσεις-διακλαδωτήρες, 2 σετ, 7.901,14 ευρώ το σετ, σύνολο 15.802,28 ευρώ, ε) καρότσι μεταφοράς πλακών αφής, 2 τεμάχια, 3.000 ευρώ το τεμάχιο, σύνολο 6.000 ευρώ. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και έναν καινούργιο ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων και υποδομή στήριξης, 1 τεμάχιο, 46.000 ευρώ, το γενικό σύνολο ανέρχεται σε 283.064,51 ευρώ. Έως τις 400.000 ευρώ, μόνο για την προμήθεια καινούργιων βατήρων εκκίνησης, που ανέφερε ο Κ. Χατζηαναστασίου, υπάρχει σημαντική διαφορά!

-Θέλουμε, επομένως, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να δώσει στην δημοσιότητα έναν κατάλογο με τον εξοπλισμό που χρειάζεται το δημοτικό κολυμβητήριο Καβάλας (σ.σ. παρεμπιπτόντως μήπως πρέπει να δώσουμε μία ονομασία, όπως το «Ιωνικό» κολυμβητήριο Χίου), με αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσιάσαμε παραπάνω. Πως προέκυψε, για παράδειγμα, το κόστος των 400.000 ευρώ για τους βατήρες εκκίνησης; Υποθέτουμε πως για την προμήθεια όλου αυτού του εξοπλισμού, θα γίνει δημόσιος (μειοδοτικός) διαγωνισμός. Επομένως, οι βατήρες εκκίνησης να κοστίσουν (πολύ) λιγότερο από 400.000 ευρώ. Αναμένουμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας.

-Σχετικά με την ετήσια δαπάνη συντήρησης του κολυμβητηρίου, η οποία ανέρχεται στις 700.000 ευρώ, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, είναι ο λόγος που επιμένουμε να επαναλειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο δίπλα στο πάρκο Φαλήρου! Η «εκ περιτροπής» λειτουργία των δύο κολυμβητηρίων, θα βοηθήσει στην καλύτερη συντήρηση τους, στην μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ θα διατηρηθούν, ή και θα αυξηθούν, τα έσοδα του Δήμου, από την χρήση των κολυμβητηρίων σε όλη την διάρκεια του έτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ