-Η προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» την περασμένη περίοδο (2021-2022), για την παραμονή στην Super League 2, είναι ο «οδηγός» για την προσέλκυση των φιλάθλων στο γήπεδο. Μερικοί αναρωτιούνται πως ο φίλαθλος κόσμος γέμιζε, σχεδόν, τις δύο κεντρικές κερκίδες, την βόρεια και την νότια, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», αν και ο Α.Ο.Κ. βρισκόταν «με το ένα πόδι» εκτός κατηγορίας, ενώ την τρέχουσα περίοδο (2022-2023) κάνει μία νέα αρχή στην Γ΄ εθνική κατηγορία, με καθαρά Καβαλιώτικο στοιχείο στην διοίκηση, χωρίς τον «προδότη» Alexander Haditaghi;

-Θεωρούμε ότι η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη, ωστόσο εκείνοι που αναρωτιούνται δεν τολμούν να την δώσουν. Η προσπάθεια για την παραμονή στην Super League 2, έδειξε ότι ο Α.Ο.Κ. έχει ακόμα φιλάθλους που ενδιαφέρονται για τον σύλλογο. Αλλά, γιατί οι περισσότεροι απέχουν από τα εντός έδρας παιχνίδια; Παρεμπιπτόντως, καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και να κατακτήσει τίτλους, έχοντας διακόσιους και τριακόσιους φιλάθλους όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Ο Α.Ο.Κ. έχει καλή ομάδα, τουλάχιστον όχι χειρότερη από τις ομάδες που είναι θεωρητικά υποψήφιες πρωταθλήτριες στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Αυτή η (καλή) ομάδα, θα γινόταν δύο επίπεδα καλύτερη, αν σε κάθε παιχνίδι στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» μαζευόταν ο κόσμος που είδαμε την περασμένη περίοδο. Κλείνουμε την παρένθεση.

-Οι φίλαθλοι που αγαπούν τον Α.Ο.Κ., επομένως, δεν είναι μόνο οι διακόσιοι-τριακόσιοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου Καβάλας στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια. Η μεγάλη μερίδα, που απέχει, είναι «κουρασμένη» από την προηγούμενη παρουσία του συλλόγου στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και το χειρότερο, αισθάνεται πως «άνοιξε νέος κύκλος» παρουσίας στην κατηγορία αυτή, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των Καβαλιωτών διοικούντων.

-Χρειάζεται, λοιπόν, ένα νέο όραμα. Για την ακρίβεια, χρειάζεται κάποιος που θα ηγηθεί στην προσπάθεια για την υλοποίηση του οράματος. Ο κατάλληλος, κατά την άποψη μας, είναι ο Alexander Haditaghi, ο οποίος κατάφερε την προηγούμενη περίοδο, να συσπειρώσει τον φίλαθλο κόσμο τόσο με τον (δικαστικό) αγώνα που έκανε για την συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Super League 2, όσο και με την αγωνιστική παρουσία υπό αντίξοες συνθήκες. Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Καναδός επιχειρηματίας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα διοικητικά πράγματα, εκφράζοντας ανοιχτά την απογοήτευση για την στάση ορισμένων πολιτικών προσώπων και του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού Καβάλας, Δεν μέμφθηκε τους φιλάθλους και τους συνεργάτες του μέσα στην ομάδα.

-Είναι η κατάλληλη φάση, πιστεύουμε, να επανέλθει στον Α.Ο.Κ. και να αρχίσει την υλοποίηση του οράματός του, για την ομάδα ποδοσφαίρου και τον Καβαλιώτικο αθλητισμό γενικότερα. Καλούμε τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. να στείλει επιστολή στον Καναδό επιχειρηματία, στην οποία θα παρουσιάζει την νοικοκυρεμένη, πραγματικά, κατάσταση, την αγωνιστική προοπτική και να του προτείνει να τεθεί επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής. Αν δεν το κάνει σήμερα, θα χαθεί η ευκαιρία και ο Α.Ο.Κ., μαζί με τους φιλάθλους του, θα ξαναζήσουν την χαλεπή περίοδο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Είναι τόσο απλό και ρεαλιστικό. Προέχει το καλό του Α.Ο.Κ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ