Μετά από τις δύο πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ο Alexander Haditaghi κάλεσε τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να ανακοινώσει τον τρόπο που θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα». Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, είπε, ήταν ο μεγάλος χορηγός της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, ωστόσο λίγοι Καβαλιώτες το γνώριζαν γιατί δεν προβλήθηκε από τον ίδιο και τον σύλλογο. Φέτος σκέφτηκε έναν άλλο τρόπο για να «δηλώσει την παρουσία του» και την συμμετοχή στην νέα προσπάθεια του Α.Ο.Κ. στην κατηγορία Super League 2. «Αν και δεν επιθυμώ να είμαι ιδιοκτήτης της ομάδας, το ενδιαφέρον μου γι’ αυτή είναι σταθερό», είπε στην αρχική τοποθέτηση που έκανε. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965 ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, να ενισχύσει οικονομικά τους Καβαλιώτες που θα αγοράσουν μετοχές της νέας Π.Α.Ε. Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 2024. Συγκεκριμένα, για όποιον φίλαθλο θελήσει να «επενδύσει» από 500 έως 2.500 ευρώ, εκείνος θα διπλασιάσει την οικονομική προσφορά του. Δηλαδή, αν κάποιος αγοράσει μετοχές αξίας 500 ευρώ, ο Alexander Haditaghi θα του δώσει 500 ευρώ επιπλέον, για να αυξήσει τον αριθμό των μετοχών και το ποσοστό που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο σε 1.000 ευρώ. Χωρίς καμία δέσμευση απέναντι στον Alexander Haditaghi, όπως ανέφερε σε σχετική ερώτηση του «Κ.Τ.». Το ζήτημα θα αναλάβει ο Καβαλιώτης νομικός σύμβουλος του Καναδού επιχειρηματία. «Δεν θέλω να γνωρίζω τα ονόματα των φιλάθλων που θα ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία μου», συμπλήρωσε. Η προσφορά ισχύει για την περίοδο 2024-2025 και για την επόμενη 2025-2026, έως το συνολικό χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ (έως 40.000 ευρώ για την περίοδο 2024-2025 και έως 40.000 ευρώ για την περίοδο 2025-2026). Οι φίλαθλοι που θα αγοράσουν μετοχές συνολικής αξίας 40.000 ευρώ, για την περίοδο 2024-2025, θα λάβουν από τον Alexander Haditaghi οικονομική ενίσχυση ακόμα 40.000 ευρώ. Το ίδιο και για την περίοδο 2025-2026. Με αυτό τον τρόπο, θα εισρεύσει στο ταμείο της Π.Α.Ε. το ποσό των 160.000 ευρώ σε δύο περιόδους (80.000 ευρώ την περίοδο 2024-2025 και 80.000 ευρώ την περίοδο 2025-2026).

Ο Καναδός επιχειρηματίας είπε ότι μπορούσε να δώσει 80.000 ευρώ χορηγία στην Π.Α.Ε. για την περίοδο 2024-2025 και 80.000 ευρώ για την περίοδο 2025-2026, αλλά επέλεξε την παραπάνω πρωτοβουλία με στόχο να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία και να εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια του Α.Ο.Κ. να ανέλθει στην κατηγορία Super League. «Είναι η ευκαιρία σας να λέτε στις μελλοντικές γενιές ότι δεν ήσασταν απλοί θεατές, αλλά οι ιδιοκτήτες του Α.Ο.Κ. Η χειρονομία αυτή αφορά στην ενθάρρυνση του καθενός, ώστε να αναλάβει ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση του μέλλοντος του αγαπημένου σας συλλόγου», είπε ο Alexander Haditaghi και κατέληξε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Σήμερα δεν πρόκειται για εμένα. Πρόκειται για εσάς και το «ραντεβού» σας με το πεπρωμένο. Σας απευθύνω το «ιστορικό» ερώτημα: θέλετε να γίνετε κομμάτι αυτού του συλλόγου;».

Ο Alexander Haditaghi απάντησε στις ερωτήσεις και για την προηγούμενη ανάμειξή του στα διοικητικά πράγματα του Α.Ο.Κ. Δήλωσε πως δεν επιθυμεί να δώσει διάσταση στην αρνητική και σε ορισμένες περιπτώσεις κακοπροαίρετη κριτική που δέχτηκε, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί, τόνισε, η έχθρα και το μίσος γεννούν έχθρα και μίσος. Ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν και ιδιαίτερα τους αγνούς φιλάθλους του Α.Ο.Κ., θυμήθηκε τον δικαστικό αγώνα που έγινε για να εξασφαλίσει ο Α.Ο.Κ. την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Super League 2 και εξέφρασε την εκτίμησή του προς τους διοικούντες τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., τους οποίους ενημέρωσε προ ημερών, προσωπικά, για την νέα πρωτοβουλία του. «Εκτιμώ τον κύριο Αντώνη (σ.σ. τον Αντώνη Αντωνίου, πρόεδρο του Ερασιτέχνη) και τον κύριο Βασίλη (σ.σ. τον Βασίλη Βακιρτζή, γενικό γραμματέα), γιατί την περίοδο των δικαστικών αγώνων ήταν δίπλα μου και γιατί προσφέρουν στον Α.Ο.Κ. ανιδιοτελώς», είπε. Ακόμα, δήλωσε πως θέλει να παρακολουθήσει παιχνίδια της ομάδας στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Super League 2, αφού σχεδιάζει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Καβάλα. «Το ταξίδι της ζωής μου, με έφερε από το Ιράν στον Καναδά και τώρα στην Ελλάδα. Σε κάθε τόπο διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα μου. Και έμαθα την σημασία να προσφέρει κάποιος στην κοινωνία που αποκαλεί «πατρίδα» του. Αυτή η πρωτοβουλία, είναι ο τρόπος μου να προσφέρω στην νέα μου κοινότητα, εδώ στην Καβάλα», σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς γιατί άλλαξε απόφαση και έπαψε να θέλει να γίνει ιδιοκτήτης μιας ομάδας ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, απάντησε ότι μετά από τον υποβιβασμό του Α.Ο.Κ. από την Super League 2 απογοητεύτηκε. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε, υπάρχει έντονο παρασκήνιο και εμπλέκεται η πολιτική. Εκείνος έμαθε στον Καναδά να δίνει καθαρό αγώνα και στην Ελλάδα βίωσε κάτι διαφορετικό από την στάση ζωής και τις αξίες του. Ο Alexander Haditaghi, λοιπόν, έδωσε νέο «ραντεβού» με τους φιλάθλους του Α.Ο.Κ. στο γήπεδο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ