Από την πόλη της Καβάλας άρχισε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», Χριστόδουλος Τοψίδης. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2024, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, έστειλε μήνυμα νίκης στην συγκέντρωση που παραβρέθηκαν δεκάδες πολίτες, που διατράνωσαν την επιθυμία τους για αλλαγή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ότι η Περιφέρεια μας βρίσκεται στην τελευταία δεκάδα ανάπτυξης στις διακόσιες τριάντα τέσσερις Περιφέρειες της Ευρώπης. Και δεν είναι αποδεκτό, επίσης, ότι ένας στους τέσσερις κατοίκους της Περιφέρειας κινδυνεύει να ζήσει κάτω από το όριο της φτώχειας», είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Εξήγησε ότι, η αναστροφή της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα της «Περιφερειακής Σύνθεσης», που βασίζεται στους άξονες «Κοινωνία, οικονομία, τεχνολογία, περιβάλλον» και αποτελεί μία οργανωμένη καταγραφή των δεδομένων που σκιαγραφούν το προφίλ της Περιφέρειας, ενώ περιλαμβάνει μηχανισμούς εξεύρεσης λύσεων και συστήματα δημιουργίας και αξιοποίησης ευκαιριών. Αναφερόμενος στα ζητήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου, καταδίκασε το γεγονός ότι, η απερχόμενη διοίκηση δεν έχει ενεργήσει ώστε τα δύο λιμάνια της Καβάλας, να αξιοποιήσουν στο 100% τις δυνατότητες τους, το λιμάνι της Κεραμωτής δεν προωθείται προς ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί μεγάλη κίνηση, η γέφυρα του (παλιού) νοσοκομείου παραμένει άχρηστη εδώ και πέντε έτη, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόοδος, ή πρόβλεψη, για έργα στον πρωτογενή τομέα.

Σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, υστερούν με ευθύνη της διοίκησης, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις προόδου. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» χάνει συνεχώς πτήσεις, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, που αποτελεί και σημείο αναφοράς για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνολικά δεν γίνονται έργα υποδομής, αλλά ούτε και ολοκληρώνονται όσα άρχισαν από το 2019. Παρά την άσχημη εικόνα που έχει δημιουργήσει η απερχόμενη διοίκηση, ο Χρ. Τοψίδης κατέθεσε την δέσμευσή του, ότι με σκληρή δουλειά και οργανωμένο προγραμματισμό, θα αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα όλων, μόλις η «Περιφερειακή Σύνθεση» λάβει την εντολή διοίκησης από τους πολίτες στις 8 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Θάσου και Καβάλας. Για την Π.Ε. Θάσου είναι οι: ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΕΦΗ) (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ), ΠΕΤΣΙΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ)

Για την Π.Ε. Καβάλας είναι οι: ΑΛΕΠΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ), ΑΡΑΠΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ), ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ), ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΙΑΤΡΟΣ), ΔΑΛΚΙΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ), ΕΡΓΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ), ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, πρώην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ), ΚΑΧΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΛΗ) (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ), ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ), ΚΟΚΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) (ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ), ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ), ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ), ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ (ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ), ΛΥΧΟΥΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ), ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΓΕΩΠΟΝΟΣ, πρώην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ), ΜΑΡΜΑΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΠΕΤΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ (ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ), ΠΡΑΒΙΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ), ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ), ΤΣΑΤΑΛΜΠΑΣΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ), ΤΣΙΓΚΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ), ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ