– Αφού ασκεί κριτική στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, διότι ενθαρρύνει τις φωνές μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού εντός της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, από μερίδα πολιτών και συγκεκριμένα κατοίκων του Περιγιαλίου-Αγίου Τρύφωνα, ο Χρήστος Ποτόλιας αποφεύγει να πάρει θέση στην μετεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Εσκί Καπού.
– Αναφέρει, στο τέλος του δελτίου Τύπου που εξέδωσε, ότι πρέπει να γίνει άμεση μετεγκατάσταση, από το εντελώς απαράδεκτο νταμάρι και προσωρινή, ανθρώπινη φιλοξενία σε οποιοδήποτε κατάλληλο χώρο, ή χώρους, με όλες τις αναγκαίες υποδομές και το απαραίτητο επιστημονικό και άλλο προσωπικό.
– Ενώ παίρνει θέση για το χώρο στο Εσκί Καπού (το εντελώς απαράδεκτο νταμάρι), δεν τοποθετείται επί του δεδομένου που υπάρχει. Δηλαδή, την απόφαση του κεντρικού συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και της κυβέρνησης, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».
– Άραγε, κρίνει ότι το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» πληροί τις προϋποθέσεις και τους όρους που έβαλε; Έχει όλες τις αναγκαίες υποδομές και το απαραίτητο επιστημονικό και άλλο προσωπικό, για τη φιλοξενία των τριακοσίων, περίπου, προσφύγων και μεταναστών;
– Εάν θεωρεί το στρατόπεδο ακατάλληλο, γιατί δεν το λέει με παρρησία, παρά αναφέρεται γενικόλογα; Εάν συμφωνεί με την μετεγκατάσταση στο Περιγιάλι, πάλι, γιατί δεν εκφράζει τη θετική άποψή του, όπως έκαναν οι συνάδελφοι του, δημοτικοί σύμβουλοι, του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» (Άρης Βέρρος, Νίκος Μουρτασάγας, Σωτήρης Σωτηριάδης);
– Δεν πρόκειται για ψευτοδίλημμα, αλλά για μία πραγματικότητα, η οποία έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και έχει χωρίσει τους πολίτες σε δύο «στρατόπεδα». Και ο Καβαλιώτικος λαός θέλει να ξέρει ποια είναι η θέση των εκπροσώπων του στο δημοτικό συμβούλιο.
– Υπάρχουν, κατά την άποψη του Χρήστου Ποτόλια και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», άλλοι χώροι στην Καβάλα, εντός, ή εκτός, του αστικού ιστού, που έχουν τις αναγκαίες υποδομές και το απαραίτητο επιστημονικό και άλλο προσωπικό, για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, εφόσον φύγουν από το Εσκί Καπού;
– Γιατί δεν προτείνουν κάποιο εναλλακτικό χώρο, για να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος και όχι για να διευκολύνουν τη δημοτική αρχή, η οποία έκανε τις προτάσεις της στην κεντρική διοίκηση και η αντιπολίτευση της αποδίδει την αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή του Εσκί Καπού.
– Αν δεν το έχουν καταλάβει ο Χρήστος Ποτόλιας και οι λοιποί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δεν είναι ο κατάλληλος καιρός και το κατάλληλο πρόβλημα, για να παίζουν πολιτικό παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ