Στην Θάσο βρέθηκε, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Διονύσης Κλάδης, για να πραγματοποιήσει προεκλογική περιοδεία. Αρχικά επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους για τον ρόλο των τοπικών Αρχών, που εκτός από φορομπηχτικός μηχανισμός, τοπικό «γρανάζι» της ενιαίας αντιλαϊκής κρατικής μηχανής, είναι τις τελευταίες δεκαετίες και «οδοστρωτήρας» των εργασιακών σχέσεων, αφού σε Δήμους και Περιφέρειες κυριαρχούν οι κάθε είδους ευέλικτες σχέσεις εργασίας, συμβασιούχοι που τελούν υπό διαρκή ομηρία, με τσακισμένα εργασιακά, μισθολογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. «Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στην αποψίλωση κρίσιμων Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα ο λαός να χρυσοπληρώνει μέσω των ανταποδοτικών τελών για λειψές υπηρεσίες, τα πάντα να κινούνται μέσω εργολαβιών που και ακριβότερα καθιστούν τα έργα και καθυστερούν. Γι’ αυτό, έχει σημασία η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια, αφού είναι η μόνη δύναμη που παλεύει με συνέπεια για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», είπε. Ιδιαίτερα στην υπηρεσία πολεοδομίας, όπου οι ελάχιστοι εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μεγάλου αριθμού αιτήσεων για την έκδοση αδειών, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη άμεσης στελέχωσης της Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό, ώστε να δοθεί οριστική λύση, σε αντίθεση με όσα υπόσχονται υποψήφιοι άλλων παρατάξεων για προσωρινές λύσεις «φτερό στον άνεμο».

Στην συνέχεια, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λιμένα, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, ενημερώνοντάς τους, για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, με τον οποίο μετατρέπονται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ακόμα πιο εχθρικούς μηχανισμούς απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, με την δημιουργία υπερ-οργάνων σε Δήμους και Περιφέρειες, που προέρχονται από την συγχώνευση των οικονομικών επιτροπών και αυτών της ποιότητας ζωής, μετατρέποντας σταδιακά τα δημοτικά συμβούλια σε διακοσμητικά στοιχεία. Ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στους Δήμους, επιδιώκει να καταργήσει και τα υπάρχοντα στοιχειώδη κριτήρια των σχολικών επιτροπών στην κατανομή των πιστώσεων, όπως αυτά του αριθμού των μαθητών, των τμημάτων, των αιθουσών, των γυμναστηρίων, των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, των εργαστηρίων, των βιβλιοθηκών κ.λπ., αλλά και την παλαιότητα των κτιρίων, καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολικών μονάδων. Ανοίγεται, έτσι, ο δρόμος να μετατραπούν τα σχολεία σε αυτόνομες μονάδες, με τους διευθυντές να πασχίζουν να βρούνε πόρους με κάθε τρόπο, να μπαλώνουν, όπως-όπως, τα προβλήματα, ενώ το κράτος θα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στα προβλήματα των ελλείψεων σε προσωπικό, με πιο χαρακτηριστική την έλλειψη ψυχολόγου, ειδικότητας απαραίτητης, πλέον, στα σχολεία, για να στηριχθεί στο σύνολο η εκπαιδευτική διαδικασία.

Στον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, ο Διον. Κλάδης ενημερώθηκε για την δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι του νησιού. Τόνισε πως: «Η ανάγκη στήριξης των μελισσοκόμων, των κτηνοτρόφων και των αγροτών, αποτελεί για την «Λαϊκή Συσπείρωση» πρώτη προτεραιότητα, γεγονός που το αποδείξαμε όλα τα τελευταία χρόνια στο περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια, όπως και θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Λιμενάρια, με ομιλητές τον Διον. Κλάδη και τον Νίκο Χρυσάφη, υποψήφιο δήμαρχο Θάσου. Ο Διον. Κλάδης υπογράμμισε την δυνατότητα που δίνεται στον λαό της Θάσου να κάνει την έκπληξη, δυναμώνοντας πολύ περισσότερο την «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού και στέλνοντάς την στο β΄ γύρο των εκλογών στον Δήμο «Γι’ αυτό», στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για την μαζική υπερψήφιση από τον λαό της περιοχής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τους Δήμους. Με αισιοδοξία που πατάει στην δράση μας όλο το προηγούμενο διάστημα, πάντα υπέρ του λαού. Που πατάει στο γεγονός ότι, τα ψηφοδέλτιά μας, σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είναι αυξημένα κατά σαράντα τοις εκατό, με εκατοντάδες λαού να συμμετέχει για πρώτη φορά. Που πατάει στην αλήθεια και όχι ως σχήμα λόγου, ότι οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ήταν και θα εξακολουθούν να είναι, τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού μέσα στο περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια. Γιατί ενημέρωναν για το τι έρχεται, προειδοποιούσαν, έμπαιναν μπροστά στην πάλη του λαού, έκαναν εκατοντάδες ερωτήσεις, παρεμβάσεις για αιτήματα και διεκδικήσεις του λαού. Που πατάει στους αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στις επιτυχημένες και μαζικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. και του Οδηγητή σε όλη την περιοχή και ιδιαίτερα στην Θάσο.

Αυτόν τον ρόλο θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε απέναντι σε μία περιφερειακή διοίκηση, που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, τροχονόμος των επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή και χειροκροτητής της κυβέρνησης. Αλλά και ως αυριανή διοίκηση στον Δήμο Θάσου, που θα κινητοποιεί τον λαό για τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα του, δεν θα δηλώνει αναρμόδια για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που τον χειμώνα καταδικάζουν σε αποκλεισμό το νησί. Περιφερειακοί σύμβουλοι και δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με τον λαό, θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε σύγχρονη, ασφαλή, φτηνή και επαρκή, χειμώνα καλοκαίρι, ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θάσου με την ηπειρωτική Καβάλα, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των εφοπλιστών, που διεκδικούν επιδοτήσεις και το ζεστό χρήμα των άγονων γραμμών από την κυβέρνηση, αίτημα που βρίσκει άξιους υποστηρικτές τους υπόλοιπους περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς».

Ο Ν, Χρυσάφης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα και παρεμβάσεις που είναι απαραίτητα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού του νησιού, αποδομώντας τον ψευδεπίγραφο απολογισμό δράσης της σημερινής διοίκησης, που δεν προώθησε παρά μόνο τα αιτήματα των μαρμαράδων, των μεγαλοξενοδόχων και των εργολάβων. Γιατί όπως τόνισε: «Είναι κρίσιμο ζήτημα σήμερα να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της καθαριότητας, χωρίς την λογική της ανταποδοτικότητας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που λόγω του αυξημένου αριθμού τουριστών, κάθε χρόνο αυξάνεται και ο όγκος των απορριμμάτων. Όπως αντίστοιχα απαιτείται να υπάρξει συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της λειψυδρίας τους καλοκαιρινούς μήνες, για να μην ξαναζήσει η Καλλιράχη, αλλά και άλλες Κοινότητες, το αίσχος του φετινού καλοκαιριού, όπου έμεινε χωρίς νερό για σαράντα ημέρες. Και αυτό, όχι με την μέθοδο της αφαλάτωσης που φέρνει κέρδη στις επιχειρήσεις που θα τις αναλάβουν, όπως σχεδιάζει εν κρυπτώ η σημερινή διοίκηση, όταν μάλιστα παραμένουν αναξιοποίητες δέκα περίπου πηγές του νησιού, όταν το φράγμα των Μαριών θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα της άρδευσης των ελαιόδεντρων».

Αναφέρθηκε ακόμα, στην ανάγκη συνολικής μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα στα Λιμενάρια, για να μην ξαναζήσουν οι κάτοικοι τον εφιάλτη του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και για την ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας για την αντιπυρική προστασία του νησιού. Κάλεσε, τέλος, τον λαό της Θάσου, ανεξάρτητα από κομματική προέλευση, να στηρίξει μαζικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμο, να κάνει το βήμα και να την στείλει στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Γιατί, όπως είπε: «Σε αυτά τα ψηφοδέλτια συμμετέχουν καταξιωμένοι αγωνιστές για τα δίκια του λαού μας, άνθρωποι που συστρατεύονται για πρώτη φορά, αρκετοί που μέχρι χθες είχαν διαφορετική πολιτική προσέγγιση και τοποθέτηση και τώρα τόλμησαν αυτό που θα τολμήσουν και πολλοί περισσότεροι την Κυριακή στις κάλπες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ