-Όταν ο «τσάρος» των οικονομικών του Δήμου Καβάλας, ο Γιάννης Προμούσας, δηλώνει ότι: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις ανάγκες κάθε Υπηρεσίας», στην πιο σοβαρή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που είναι η συζήτηση του προϋπολογισμού, αλίμονο μας καρντάσια! Διότι, ποια εμπιστοσύνη μπορούν να έχουν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες σε μία διοίκηση, η οποία δεν γνωρίζει ποιες ανάγκες έχει το «σπίτι» της; Πως αυτή η διοίκηση, θα γνωρίζει τις ανάγκες που έχει ο τόπος;
-Κάθε Υπηρεσία έχει συγκεκριμένες ανάγκες, οι οποίες καλύπτονται σε κάθε προϋπολογισμό και από συγκεκριμένους κωδικούς. Εάν υπάρξουν «έκτακτες» ανάγκες, αυτές πρέπει να καταγραφούν (με την απαραίτητη αιτιολόγηση) σε μία λίστα. Και η λίστα αυτή, να παραδοθεί, αρχικά, στον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας, για να αξιολογηθούν τα αιτήματα. Και στην συνέχεια, η λίστα να δοθεί στον πολιτικό προϊστάμενο, δηλαδή τον αντιδήμαρχο Οικονομικής Υπηρεσίας, για να κάνει τον τελικό έλεγχο και το «ξεσκαρτάρισμα».
-Κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως κατάλαβαν όσοι και όσες παρακολούθησαν την συζήτηση του προϋπολογισμού και άκουσαν τις απαντήσεις που δόθηκαν, από τον Γιάννη Προμούσα και τον Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου, στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων.
-Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει ότι δεν υπάρχει συνεργασία του διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας, Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου και του αντιδημάρχου, Γιάννη Προμούσα. Το ανησυχητικό είναι, καρντάσια, ότι δεν υπάρχει ο πολιτικός έλεγχος προς τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών του Δήμου!
-Αδυνατώ να δεχτώ ότι ζητήθηκε από τον αντιδήμαρχο της Οικονομικής Υπηρεσίας, ή κάποιο άλλο μέλος της διοίκησης του Δήμου, να πληρωθεί συνεργείο με 15.000 ευρώ, για να απομακρύνει τις διαφημιστικές πινακίδες από όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.
-Καταρχάς, την άδεια έδωσε η δημοτική Αρχή, για να τοποθετηθούν οι πινακίδες αυτές. Εάν τοποθετήθηκαν άναρχα, είναι ευθύνη της δημοτικής Αρχής που δεν έκανε τον έλεγχο. Όταν ο Θίοντορ επισκέφτηκε το κλειστό γυμναστήριο στην Καλαμίτσα, για να παρακολουθήσει αγώνα καλαθοσφαίρισης, δεν είδε το χάλι με τις διαφημιστικές πινακίδες; Το ίδιο ισχύει και για τον τέως αντιδήμαρχο αθλητισμού, Κώστα Βακιρτζή.
-Αφού υπάρχει αναρχία στην τοποθέτηση των διαφημιστικών πινακίδων, οφείλει η δημοτική Αρχή να ζητήσει από τα σωματεία να τις απομακρύνουν, όπως τις τοποθέτησαν. Και να γίνει συμφωνία, αν δεν υπάρχει, για τον αριθμό που δικαιούται κάθε σωματείο, τον χώρο που θα τοποθετηθούν οι πινακίδες και το ποσοστό που θα πάρει ο Δήμος Καβάλας από τους διαφημιζόμενους σε μία δημοτική αθλητική εγκατάσταση.
-Δεν καταλαβαίνω γιατί να επιβαρυνθεί ο Δήμος Καβάλας με 15.000 ευρώ, ενώ πρέπει να απομακρύνουν τις πινακίδες τα σωματεία με δική τους δαπάνη.
-Με τις 15.000 ευρώ και με 15.000 ευρώ ακόμα, μπορεί ο Δήμος Καβάλας να προμηθευτεί ηλεκτρονικούς πίνακες, για να προβάλλονται τα διαφημιστικά μηνύματα στα γήπεδα και τα γυμναστήρια, αντί των πανό που καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο, είναι αντιαισθητικά και δημιουργούν αναρχία με τον αριθμό τους.
-Τα σωματεία θα πληρώνουν στον Δήμο Καβάλας το ποσοστό από τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται ηλεκτρονικά, για να συντηρούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
-Αν η πληρωμή συνεργείου, για την απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων, είναι πολιτική απόφαση, πρόκειται για λανθασμένη διαχείριση των χρημάτων του ταμείου του Δήμου. Και είναι υπόλογη η δημοτική Αρχή.