– Δεκαπέντε επενδυτικά σχέδια για την κατασκευή σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία Αδειοδότησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Υπουργείου Τουρισμού.
– Νομίζω ότι πρέπει να κάνει πάρτι, η αναπληρώτρια υπουργός, Έλενα Κουντουρά. Υπάρχουν, σήμερα, ενδιαφερόμενοι να κατασκευάσουν στην Ελλάδα καινούργια τουριστικά καταλύματα;
– Το νου σας, καρντάσια, να μην τους χάσουμε στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας!
– Τα τέσσερα από τα επενδυτικά αυτά σχέδια υποβλήθηκαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και αφορούν τη Λήμνο, την Ήλιδα και την Κρήτη (2).
– “Φυσικά, δεν υπάρχει στα σκαριά επένδυση σε Καβάλα και Θάσο, αλλά και στην υπόλοιπη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μια και η περιοχή μας θεωρείται, για τον τουρισμό, μικρής τουριστικής περιόδου», αναφέρει το ρεπορτάζ.
– Γιατί, στη Λήμνο, στην Ήλιδα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η τουριστική περίοδος διαρκεί περισσότερο χρόνο;
– Τι κάνει το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το κράτος, για να προσελκύσουν επενδυτές στις περιοχές που δεν είναι ανεπτυγμένες τουριστικά και υστερούν σε καταλύματα και κλίνες;
– Δεν μπορώ να δεχτών ότι η Λήμνος και η Ήλιδα είναι ωραιότεροι και πιο τουριστικοί προορισμοί από τη Θάσο και την Καβάλα;
– Επίσης, απ’ όσο γνωρίζω, τα τελευταία χρόνια στο νησί της Θάσου έχουν κατασκευαστεί καινούργιες ξενοδοχειακές μονάδες και μάλιστα υψηλού επιπέδου.
– Αν δεν κάνω λάθος, επίκεινται τα εγκαίνια μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας που ανήκει σε αλλοδαπό.
– Ας μην ανησυχεί, πάντως, ο ρεπόρτερ, γιατί το ελληνικό δημόσιο θα κατασκευάσει τρία πολυτελή ξενοδοχεία, τα επόμενα χρόνια, στην Καβάλα.
-Το ένα στο παλιό Νοσοκομείο, το δεύτερο στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και το τρίτο στο κτίριο του Οργανισμού Λιμένα στο λιμάνι.
– Το άλλο ανέκδοτο, με τον Τοτό, το ξέρετε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ