-Με την λύση των ατομικών συμβάσεων με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου, είπε ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιος (Τάσος) Καρασαββόγλου, η τότε διοίκηση πέτυχε εξοικονόμηση 600.000 ευρώ! Πως είναι δυνατό, καρντάσια, να εξοικονομήθηκαν τόσα χρήματα, ενώ οι εργαζόμενες με τις ατομικές συμβάσεις, είχαν καλύτερες οικονομικές απολαβές, τα επιδόματα και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα; Σε σύγκριση με το προηγούμενο καθεστώς του εργολάβου, ο οποίος παρείχε την συγκεκριμένη υπηρεσία στο νοσοκομείο.

-Ο ρόλος του διοικητή ενός δημόσιου Οργανισμού, όπως είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, δεν είναι να περιφρουρεί τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού και να κάνει τον ελεγκτή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Αλλά, να εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιδρύματος και τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Δηλαδή, ο διοικητής οφείλει να έχει το νοσοκομείο καθαρό και το απαραίτητο προσωπικό για το αποτέλεσμα αυτό.

-Αν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που εργάζονται στο νοσοκομείο της Καβάλας δεν επαρκούν, ή έχουν χαμηλές οικονομικές απολαβές, δεν παίρνουν τα επιδόματα, τα ρεπό και την άδεια που δικαιούνται, θα πάρει την πρωτοβουλία ο διοικητής να υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας με τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά; Γιατί το καρντάσι ο Τάσος, δεν υπέγραψε ατομικές συμβάσεις εργασίας και με τους εργαζόμενους στην φύλαξη (security) του νοσοκομείου;

-Ο διοικητής ενός μεγάλου Οργανισμού, Τάσο μου, δεν είναι «εργατοπατέρας», αλλά manager. Οι επισκέπτες δεν θα ρωτήσουν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αν αμείβονται καλά και με ποια εργασιακή σχέση εργάζονται. Θέλουν να εξυπηρετηθούν από το προσωπικό και να έχουν σωστή περίθαλψη. Υπάρχει κάποιος, ή κάποια, που δεν θα πάει στο νοσοκομείο Καβάλας, επειδή οι εργαζόμενες είχαν χαμηλότερες αποδοχές, δεν έπαιρναν επίδομα, ρεπό και άδεια από τον εργολάβο, αλλά απέκτησαν τα εργασιακά τους δικαιώματα με τις ατομικές συμβάσεις;

-Παρεμπιπτόντως, πως αξιοποιήθηκαν τα εξακόσια χιλιάρικα, που εξοικονομήθηκαν με τις ατομικές συμβάσεις εργασίες, τις οποίες υπέγραψαν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα; Ενισχύθηκε το προσωπικό στην καθαριότητα του νοσοκομείου, έγινε προμήθεια περισσότερων καθαριστικών μέσων, δεν μας είπες Τάσο καρντάσι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ