Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (Σ.Φ.Γ.Τ.) Καβάλας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας και την Διεύθυνση Δασών Καβάλας, διοργανώνει την εικαστική δράση με τίτλο: «Το δάσος που λαχτάριζες». Στο πλαίσιο της δράσης προσκαλεί τις μαθήτριες και τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Νομού Καβάλας, να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα τέχνης ζωγραφικής, φωτογραφίας, κολάζ, κ.ά., με θέμα το δάσος σε όλες του τις εκφάνσεις. Το δάσος όπως το φαντάζεται, το ονειρεύεται, το λαχταρά καθένας.

Η τεχνοτροπία είναι ελεύθερη, υποχρεωτικά όμως, τα παραδοτέα έργα πρέπει να έχουν μέγιστη διάσταση τα 40 εκατοστά και η καθεμία δημιουργία, να είναι σε πλαίσιο (τελάρο, ή κορνίζα) έτοιμο να αναρτηθεί. Ο τίτλος της δράσης προέρχεται από το ποίημα του Μιλτιάδη Μαλακάση «Το δάσος που λαχτάριζες».

Μετά από την ολοκλήρωση των έργων από τους μικρούς καλλιτέχνες, θα συγκεντρωθούν σε κάθε σχολική μονάδα και θα παραδοθούν στον Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας (οδός Κύπρου 16), με καταληκτική ημερομηνία την 1 Μαρτίου 2023. Στην συνέχεια, θα διοργανωθεί έκθεση των έργων στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας, που θα εγκαινιαστεί στις 21 Μαρτίου 2023, παγκόσμια ημέρα του δάσους, θα διαρκέσει μία εβδομάδα και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη στο κοινό. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού έργων, θα συγκροτηθεί καλλιτεχνική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τα πιο ενδιαφέροντα, για να παρουσιαστούν στην έκθεση.

«Η εικαστική δράση αποσκοπεί στην δημιουργία ενός πνεύματος ενεργούς συμμετοχής, καλλιτεχνικής έμπνευσης και ζωτικής ενθάρρυνσης για τα παιδιά μας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, παίζουν, παροτρύνονται να ρωτήσουν, να ανακαλύψουν, να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να θαυμάσουν την φύση, να την αγαπήσουν και να την προβάλλουν μέσα από τα δικά τους έργα. Η Διεύθυνση Δασών Καβάλας, θα θέσει υπό την αιγίδα της την εικαστική δράση, η οποία έχει στόχο να φέρει το δάσος πιο κοντά στα παιδιά, ώστε να το αγαπήσουν ακόμα περισσότερο», αναφέρει δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ