-Αφού δεν υπάρχει αντίδραση από τα τοπικά σωματεία, την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την δημοτική Αρχή, θα εκφράσουμε εμείς το παράπονο και την διαμαρτυρία προς την διοίκηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., για την ανάθεση δύο διοργανώσεων στην Ελευθερούπολη με διαφορά δύο εβδομάδων! Αναφερόμαστε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου κάτω των 16 ετών (Κ16), που θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Ιουλίου 2024. Και στην συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου, με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών κάτω των 18 ετών, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου 2024. Αμφότερες οι διοργανώσεις, θα φιλοξενηθούν στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης.

-Θεωρούμε πως οι διοργανώσεις αυτές έπρεπε να μοιραστούν στην Ελευθερούπολη και την Καβάλα, γιατί η Καβάλα έχει να φιλοξενήσει αγώνες στίβου από το έτος 2019. Καλώς ανατέθηκαν διοργανώσεις στην Ελευθερούπολη, μετά από την τοποθέτηση ταρτάν στο δημοτικό στάδιο (πλέον), αλλά δεν είναι σωστό να μονοπωλεί τους αγώνες. Η κατάσταση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», δεν είναι δικαιολογία για τον προκλητικό αποκλεισμό της Καβάλας από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Μπορεί το ταρτάν να μην είναι κατάλληλο για υψηλού επιπέδου αγώνες, ωστόσο μπορούν να διεξαχθούν διοργανώσεις μικρών ηλικιακών κατηγοριών.

-Η ανάθεση μιας διοργάνωσης, επίσης, θα αναδείξει το ζήτημα της βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου του στίβου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και θα γίνει μοχλός πίεσης προς την δημοτική Αρχή, πρωτίστως, να δώσει λύση. Εάν αδρανεί ο Δήμος Καβάλας, οφείλει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να ασκήσει πίεση, για να γίνει πάλι λειτουργικό το στάδιο της Καβάλας. Φαίνεται πως, οι διοικούντες την τοπική Ένωση Αθλητικών Σωματείων και τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. «βολεύτηκαν» με το στάδιο της Ελευθερούπολης και το επιλέγουν συνεχώς για τις διοργανώσεις τους. Κάτι που δεν είναι δίκαιο για τις άλλες πόλεις που έχουν στάδια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

-Δεν είναι λογικό, το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» να θεωρείται κατάλληλο για την φιλοξενία αγώνων έως το 2019 και τα επόμενα έτη να έχει αποκλειστεί από τις διοργανώσεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ευελπιστούμε πως το 2025, η διοίκηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα αναθέσει στην Καβάλα, ξανά, μία διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας. Και φυσικά, να διεξάγει την διεθνή συνάντηση «Δαβιτζόγλεια», που έχει περάσει «από σαράντα κύματα». Καλούμε, επίσης, την διοίκηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., να βοηθήσει τον Δήμο Καβάλας ώστε να γίνει γρήγορα η αντικατάσταση του ταρτάν, με έναν υψηλής ποιότητας συνθετικό τάπητα. Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει την τεχνογνωσία και πρέπει να την παρέχει στους Δήμους, για να αναβαθμιστούν τα στάδια, τα προπονητήρια και οι εγκαταστάσεις, γενικότερα, του στίβου στην Ελλάδα.

-Περιμένουμε, ακόμα, από τους παράγοντες της τοπικής Ένωσης Αθλητικών Σωματείων, να επισκεφτούν τον δήμαρχο Καβάλας και τον αντιδήμαρχο αθλητισμού, για να συζητήσουν πως θα βελτιωθεί το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», προκειμένου να φιλοξενήσει αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων και διεθνείς αγώνες. Δεν είναι σωστό να μένει αναξιοποίητο ένα όμορφο και ιστορικό στάδιο στην περιφέρεια της χώρας. Οι άνθρωποι του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχουν «πρόσβαση» στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το αρμόδιο Υπουργείο, για να βρεθεί χρηματοδότηση και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες.

-Το μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η τοπική αυτοδιοίκηση, αφού το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» είναι δημοτικό, αλλά τα αθλητικά σωματεία και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από τον Δήμο. Τα σωματεία είναι οι χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων και γνωρίζουν, καλύτερα από κάθε άλλο, τα προβλήματα και τις ανάγκες. Έχουν μικρότερο μερίδιο ευθύνης, γιατί δεν διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις, αλλά είναι συνυπεύθυνα για την λειτουργία και προστασία τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ