Στους νέους ανθρώπους έχει στρέψει την προσοχή, τα τελευταία έτη, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος Καβάλας, «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη», με σκοπό να αυξήσει τον αριθμό των αιμοδοτών. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε φέτος, στον εορτασμό της ημέρας του αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, να «δώσει βήμα» σε μία ομάδα εφήβων και νέων, που είναι εθελοντές αιμοδότες και ασχολούνται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Πρόκειται για την ομάδα «Α… Live», η οποία στις 14 Ιουνίου 2017, ημέρα Τετάρτη, θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο στον παλιό κινηματογράφο Oscar.

Το δρώμενο, όπως ανέφερε η Κατερίνα Φλωρέτζη, ιδρυτής της ομάδας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο «Νεφέλη», βασίζεται στις συνεντεύξεις που πήραν μέλη της θεατρικής ομάδας, από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στην τελευταία οργανωμένη αιμοδοσία του συλλόγου «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη» στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.

Με βάση τις απαντήσεις, πρόσθεσε, γράφτηκε το κείμενο του μονόπρακτου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον «ανώνυμο» εθελοντή αιμοδότη. «Θέλαμε, μέσα από τις συνεντεύξεις αυτές, να μάθουμε γιατί οι νέοι άνθρωποι δεν συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες. Πολύ σημαντική, ήταν η μαρτυρία ενός 18χρονου που έδωσε αίμα τη δεύτερη ημέρα της αιμοδοσίας. Στόχος μας είναι, να φέρουμε κοντά στο σύλλογο περισσότερους νέους, για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους», σημείωσε.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Καβάλας, την οποία εκπροσώπησε ο αρχιμουσικός, Θανάσης Παρμενίδης. «Η φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας είναι το παλαιότερο μουσικό σχήμα στην πόλη και συμμετέχει ενεργά στις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις. Έτσι, ανταποκριθήκαμε αμέσως στην πρόσκληση και θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα, με συνθέσεις γνωστών Ελλήνων και ξένων μουσικών», είπε.

Τους εκπροσώπους της θεατρικής ομάδας «Α… Live» και της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Καβάλας ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη», Γιάννης Παπαζωγράφος, ο οποίος θα μιλήσει, μαζί με την Ευαγγελία Πανώρη, για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ