Η ανταπόκριση στο άρθρο του «Κ.Τ.» για το ανοιχτό κολυμβητήριο και το μερίδιο ευθύνης που έχουν οι παράγοντες του ναυταθλητικού ομίλου στην εγκατάλειψη του, ήταν άμεση! Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων (Ν.Ο.Θ.Α.) Καβάλας, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας και είπε ότι οι άνθρωποι του υγρού στίβου, είναι σαφώς αντίθετοι στην παραχώρηση της αθλητικής εγκατάστασης στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.). Σημείωσε, μάλιστα, πως αν παραχωρηθεί το κολυμβητήριο, ο Ν.Ο.Θ.Α. θα αποκλειστεί εντελώς από το παραλιακό μέτωπο της πόλης! Η διοίκηση του Ο.Λ.Κ., ανέφερε, έχει σκοπό να αξιοποιήσει τουριστικά τα κτίσματα στον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «απόστολος Παύλος», όπου βρίσκονται τα γραφεία του ομίλου, τα οποία έχτισαν με πόρους τους οι προηγούμενοι ναυταθλητικοί όμιλοι (Ναυτικός Όμιλος και Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας). Ενώ, στο καταστατικό του Ο.Λ.Κ. υπάρχει ειδική διάταξη, για την παραχώρηση χώρων στα ναυταθλητικά σωματεία, προκειμένου να αναπτύξουν την αθλητική δραστηριότητα τους.

Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Θ.Α. δήλωσε, ακόμα, πως δεν έγινε καμία ενημέρωση στην διοίκηση του ομίλου, ούτε ζητήθηκε η συναίνεση, για την παραχώρηση του ανοιχτού κολυμβητηρίου στον Ο.Λ.Κ. Πρόσθεσε ότι, το αίτημα για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου τέθηκε σε όλες τις δημοτικές Αρχές, από εκείνη του Κωστή Σιμιτσή έως αυτή του Θόδωρου Μουριάδη, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση. Στον Θόδ. Μουριάδη, συγκεκριμένα, προτάθηκε να παραχωρήσει την διαχείριση του κολυμβητηρίου στον Ν.Ο.Θ.Α. και την λειτουργική δαπάνη θα αναλάβουν τα μέλη του ομίλου. Ο Κ. Χατζηκωνσταντίνου «αναβάθμισε» την πρόταση λέγοντας στον «Κ.Τ.», πως ο Ν.Ο.Θ.Α. θα βρει και τα χρήματα για την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου από χορηγίες. Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι χρειάζεται 1.800.000 ευρώ για το έργο, ωστόσο ο πρόεδρος του Ν.Ο.Θ.Α. διαφωνεί και υποστηρίζει ότι το ποσό είναι αρκετά υψηλότερο.

Ακόμα είπε, πως ο ίδιος παρέδωσε στον Θόδ. Μουριάδη ένα έγγραφο του τέως υπουργού ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στο οποίο ξεκαθαρίζεται το «ιδιοκτησιακό» καθεστώς του κολυμβητηρίου. Το έγγραφο επιβεβαιώνει πως το ανοιχτό κολυμβητήριο είναι δημοτικό (περιουσία του Δήμου Καβάλας) όσο καιρό χρησιμοποιείται ως κολυμβητήριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ