Περίπου μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση στο Δημαρχείο, μεταξύ του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με τον πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Yevhen Shkvyra. Συζήτησαν διάφορα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, μετά από την επίθεση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων. Επίσης, για την δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με πόλεις της Ουκρανίας, οι οποίες βρίσκονται μακριά από τις εστίες του πολέμου. Ο Θόδ. Μουριάδης σημείωσε ότι, η Καβάλα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των Ουκρανών πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λόγω της πολεμικής σύρραξης, φιλοξενώντας παιδιά μικρής ηλικίας και τις μητέρες τους στον «Καπλανίδειο» ξενώνα της Νέας Καρβάλης. Συμπλήρωσε πως σε συνεργασία με την ουκρανική κοινότητα της περιοχής, πραγματοποιεί δράσεις για την ενίσχυση της και για την ενσωμάτωση της στην τοπική κοινωνία.

Ο Yevhen Shkvyra, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Καβάλας για την στήριξη που παρέχει στους συμπατριώτες του, παρατήρησε ότι η εξαιρετική σχέση που έχουν αναπτύξει οι Ουκρανοί με την πόλη και τους φορείς, φαίνεται και από την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Cosmopolis.

Τέλος, ο πρόξενος ενημερώθηκε από την σύμβουλο του δημάρχου Καβάλας για ευρωπαϊκά προγράμματα, Ιώ Χατζηβαρύτη, για την συνεργασία του Δήμου Καβάλας με την ουκρανική πόλη Μικολάιβ, μέσω των έργων που πραγματοποιούνται από τα προγράμματα Crea Center και Black Sea.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ