Θα θυμούνται οι τακτικοί αναγνώστες μας, ότι πριν από δυο περίπου μήνες ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της αντικατάστασης των παλιών του ΚΑΦΑΟ εγκατέστησε κολλητά στις Καμάρες, το παλιό υδραγωγείο της Καβάλας, ένα τεράστιο τέτοιο κουτί. Το ότι ο ΟΤΕ αγνόησε την Αρχαιολογική υπηρεσία, το ότι αυτή δεν αντέδρασε, όπως δεν αντέδρασε και ο Δήμος Καβάλας, ο οποίος προφανώς έδωσε σχετική άδεια, προκάλεσε ποικίλα σχόλια της τοπικής κοινωνίας, καθώς και του τοπικού τύπου στο σύνολό του.

Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης, φέρεται να είχε δηλώσει, ότι το συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ, θα μετακινηθεί σύντομα. Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, απλώς ο Αντιδήμαρχος έκανε αυτή τη δήλωση, προκειμένου να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, χωρίς να πιστεύει ότι το ΚΑΦΑΟ θα μετακινηθεί. Όχι μόνο δεν μετακινήθηκε αυτό το κουτί που «προσβάλει» το μνημείο και δείχνει ότι εδώ στον τόπο μας, δεν σεβόμαστε τίποτα, αλλά τις μέρες αυτές, η ανάδοχος εταιρεία υπογειώνει οπτικές ίνες παράλληλα με τις Καμάρες στην οδό Ελληνικής Δημοκρατίας και από χθες γίνεται η σύνδεση της γραμμής στο συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ.

Αν πράγματι υπήρχε η πρόθεση να μετακινηθεί το άχαρο αυτό κουτί, σίγουρα η μεταφορά θα γινόταν τώρα, που ήδη έσκαψαν τα συνεργεία μπροστά απ’ αυτό. Και θα μπορούσαν να το μεταφέρουν ακριβώς απέναντι, στα σκαλιά εισόδου του Μεντρεσέ, στην δεξιά πλευρά, λίγα μόλις μέτρα πιο μακριά, σημείο που κανέναν δεν ενοχλεί και το σημαντικότερο, δεν προσβάλει το μνημείο, ιστορικό σύμβολο της Καβάλας. Αλλά, μάλλον, ο ΟΤΕ, ενεργεί, ως «κράτος εν κράτη» και μας έχει γραμμένους, κι εμάς, και τον Δήμο Καβάλας και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ